© Pirelli

Nieuwsoverzicht

Pirelli blijft na 2019 de bandenleverancier van de Formule 1

25 nov. 2018 10:39 Jan van der Burgt 0 reacties
De kogel is door de kerk. Pirelli blijft ook na 2019 de banden leveren aan de Formule 1. De Italianen kregen de voorkeur boven het Koreaanse Hankook, dat als enige andere partij een gooi deed naar de rechten vanaf 2020.

De Formule 1 maakte zondagochtend de nieuwe deal met Pirelli wereldkundig. De nieuwe overeenkomst bindt Pirelli tot 2023 aan de koningsklasse van de autosport, waar het al sinds 2011 in actief is. Destijds nam Pirelli het stokje van over Bridgestone.

"Pirelli is een belangrijke, waardevolle partner van de Formule 1 sinds 2011", liet Chase Carey, de voorman van de sport, via een persbericht weten. "Ze zijn leider in het verstrekken van innovatieve mogelijkheden. Pirelli is een wereldwijd bekend merk, marktleider in de motorsport. We laten andermaal zien dat de F1 graag samenwerkt met grote merken."

De Formule 1 en Pirelli bevestigden eveneens dat de intentie om per 2021 met 18-inch wielen te rijden in plaats van de gebruikelijke 13-inch, nog altijd bestaat. Pirelli zal tijdens de Grand Prix van China 2019, de duizendste race in de historie van de koningsklasse, haar 200ste Grand Prix-zege behalen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen