Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Pirelli dicht Verstappen krachtig strategisch wapen toe: "Heel interessant om te zien"

Pirelli kijk op de vrijdag van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein met respect naar de long run van Max Verstappen op de zachtste C3-band. Wat hij daarop liet zien, kan hem weleens helpen dit weekend.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als Pirelli na de vrije trainingen van de vrijdag met onder andere RacingNews365 terugblikt op de eerste twee trainingsuren rijst de vraag of de zachte band die Pirelli voor dit weekend heeft meegenomen, de C3-band, een geschikte raceband zou zijn. Ja, zo stelt Pirelli-hoofdengineer Simone Berra, maar wel onder een paar voorwaarden.

"In mijn ogen is de C3 een geschikte band voor de start van de race, omdat deze veel grip biedt in vergelijking met de C2 en de C1-compound. Het is echter logisch dat er dan wat meer management van de banden wordt gevraagd, vanwege de grote hoeveelheid benzine aan boord en vanwege de afwijkende temperaturen."

"Het risico bestaat dan ook dat de coureur te veel van de band vraagt", zo vervolgt Berra, om vervolgens Max Verstappen als voorbeeld te nemen van wat er in het uiterste geval mogelijk is.

"Verstappen gaf een goed voorbeeld van wat er mogelijk is op de C3-band als je deze goed weet te managen. Hij wist de banden gedurende een long run zeer goed te managen. De slijtage was in vergelijking met die van zijn concurrenten zeer constant, maar ook in vergelijking met die van zijn teamgenoot, dus dat was heel interessant om te zien. Het managen van de C3-band is dus van cruciaal belang", zo concludeert Berra.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten direct toeslaan in Bahrein

De testdagen voor het nieuwe Formule 1-seizoen zitten erop en er wordt weer geracet! De Grand Prix van Bahrein staat op het programma en dat is meer dan genoeg reden voor Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk om weer samen te komen voor een gloednieuwe RN365 F1-podcast! In de nieuwste aflevering bespreken we uitgebreid de testdagen en blikken we vooruit op de eerste Grand Prix van 2023!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen