Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli doet verschillen tussen bandencompounds uit de doeken

Vijf verschillende compounds werden door Formule 1-bandenfabrikant Pirelli meegenomen naar de eerste wintertestweek op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje. Tot en met het voorlaatste uur van de week gingen de banden enkel door het leven als C1 tot en met C5, na een perspraatje kreeg het verhaal duiding.

Pirelli-racedirecteur Mario Isola vertelde de aanwezige pers, waaronder RacingNews365, hoeveel verschil er tussen de vijf compounds zat. Zodoende zijn de rondetijden die vanaf maandag werden gereden, in perspectief te plaatsen.

Tussen de hardste compound en de daar direct op volgende band zit 0.8 tot 1 seconde verschil, zo vertelde Isola. De Grand Prix-circuits verschillen nogal, de hardste band zit op sommige banen iets dichterbij de op één na zachtste. De C2 en de C3 verschillen 0.7 seconden, tussen de C3 en de C4 zit 0.6 seconden en de zachtste van alle compounds is 0.6 seconden rapper dan de C4. Tijdens de Grand Prix-weekends zijn er drie compounds voorhanden, die door Pirelli worden aangewezen. Deze compounds zullen als hard, medium en zacht door het leven gaan. De harde band is te herkennen aan de witte wang, de mediumband heeft gele markering en de zachtste compound wordt voorzien van een rode streep. Welke compounds er tijdens de eerste vier GP's worden gebruikt is inmiddels bekend. De selectie voor de Grands Prix van Spanje en Canada wordt binnenkort bekend gemaakt, vertelde Isola. Verschillen tussen Pirelli-banden in 2019 C1 naar C2: 0,8 tot 1,0 seconden C2 naar C3: 0,7 seconden C3 naar C4: 0,6 seconden C4 naar C5: 0,6 seconden

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen