© Pirelli

Nieuwsoverzicht

Pirelli dreigt met vertrek uit de Formule 1

29 mei 2018 10:48 Jan van der Burgt 1 reacties
Pirelli dreigt de Formule 1 te verlaten als de koningsklasse niet langer die technisch uitdagende klasse blijft die het nu is.

'Formule 1 mag niet teveel versimpelen'

In de komende jaren gaat de Formule 1 flink op de schop. De invoering van een budgetlimiet, simpelere motoren. Sommige mensen vrezen dat de Formule 1 niet langer de technisch hoogstaande klasse blijft die het altijd is geweest. Mocht het inderdaad zo ver komen, dan zegt Pirelli de Formule 1 vaarwel.

"Als de Formule 1 op technisch vlak de uitdagende sport blijft die het nu is, willen we graag blijven. Wordt het het echter één grote commerciële aangelegenheid, dan pakken we onze koffers", aldus Pirelli-CEO Marco Tronchetti.

"Het belangrijkste is dat wij de rijders banden kunnen blijven leveren waar ze mee kunnen aanvallen. Dat is wat zowel de coureurs als de fans willen zien."

Zowel de fans als de rijders beleefden weinig plezier aan de Grand Prix van Monaco. Er werd niet ingehaald, behalve door Max Verstappen. Pirelli is echter van mening dat het seizoen over het algemeen spannender is dan voorgaande jaren:

"Er is dit jaar meer competitie en dat is gewoon goed nieuws. Het is wel duidelijk dat inhalen er op smalle stratencircuits met snellere auto's en banden niet eenvoudiger op is geworden. We kijken daarom uit naar de Grand Prix van Canada om te zien of het daar anders gaat zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen