© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Pirelli geïrriteerd: 'Verhalen over voortrekken Mercedes zijn onzin'

15 jul. 2018 15:50 Ruud Dimmers 0 reacties
Bandenleverancier Pirelli kreeg de afgelopen maand de nodige kritiek te verduren. De aanpassing van de dikte van het loopvlak van de F1-banden werd op diverse circuits aangepast. Volgens boze tongen om Mercedes te helpen.

Op Barcelona, Paul Ricard en Silverstone nam Pirelli banden mee met een dunner loopvlak. Iets dat Mercedes uitstekend uitkwam want het scoorde drie poles en twee zeges. Boze tongen beweerde dat de aanpassingen gedaan waren op verzoek van de wereldkampioen, maar volgens Mario Isola is het complete onzin dat de banden aangepast zijn om het Duitse team te helpen.

De aanpassing aan het loopvlak was doorgevoerd om blaarvorming te voorkomen, iets waar in Oostenrijk alle teams last van hadden.

"Alle teams hadden problemen met de banden. Op Silverstone waren we niet ver van blaarvorming verwijderd en ik weet zeker dat we met de normale loopvlakken blaren hadden gezien. Deze aanpassing was noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de coureurs echt konden racen", aldus Isola.

"Het is onzin dat we banden aanpassen voor een of enkele teams. Alle teams rijden op onze banden en iedere zege is dus een zege voor Pirelli. Het levert ons geen enkel voordeel op om een specifiek team te helpen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen