Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Pirelli heeft nieuwe Grand Prix op het oog voor aangepaste F1-kwalificatie

Na het afgelasten van de Grand Prix van Emilia-Romagna zoekt Pirelli naar een ander Formule 1-weekend om de verplichte bandenkeuzes in de kwalificatie te testen.

Pirelli
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Naast het aangepaste format voor sprintraces wil de Formule 1 dit jaar ook testen met een verplichte bandenkeuze in de kwalificaties. Dit zou in Imola al getest moeten worden, maar met het wegvallen van de Grand Prix van Emilia-Romagna is dit natuurlijk niet mogelijk. Bandenleverancier Pirelli kijkt nu naar een nieuwe mogelijkheid op een ander circuit.

In de kwalificatie zouden de teams zich moeten houden aan voorgeschreven bandenkeuzes: de harde band in Q1, mediums in Q2 en softs in Q3, wel op de voorwaarde dat de sessie onder droge weersomstandigheden verreden zou worden.

Na afgelasting van de GP van Emilia-Romagna liet Pirelli aan Motorsport Magazin weten dat er nog wel een andere race stond gepland voor het format, namelijk de GP van Hongarije. Ondertussen is de bandenleverancier in gesprek met de Formule 1 en de FIA om een vervanger te vinden voor de 'test' op Imola.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"