Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pirelli

Pirelli in haar nopjes na eerste test met 18-inch banden voor 2021

Na afloop van de eerste twee testdagen met de nieuwe 18-inch Pirelli-banden, geeft de Italiaanse bandenleverancier aan zeer tevreden te zijn met de resultaten.

Sirotkin pirelli 18 inch paul ricard test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Een delegatie van Pirelli en van het Formule 1-team van Renault streek de afgelopen twee dagen neer in Zuid-Frankrijk, om op het Circuit Paul Ricard de nieuwe 18-inch banden voor het 2021-seizoen te testen. Het Franse team had haar F1-bolide uit 2018 en reservecoureur Sergey Sirotkin beschikbaar gesteld voor een tweedaagse test.

Mario Isola, eindverantwoordelijke voor alle Formule 1-praktijken van Pirelli, was na afloop van de testdagen aan de Côte D'azur dik tevreden met resultaten: "Deze twee dagen in Frankrijk waren het begin van een nieuw hoofdstuk, dat het gezicht van de Formule 1 uiteindelijk zal veranderen."

"Sergey heeft met de nieuwe 18-inch wielen onder zijn Renault RS18 geschroefd in totaal 213 ronden afgelegd. Deze eerste ervaring met de nieuwe generatie banden was voor ons extreem nuttig om zo de rest van het ontwikkelingsproces voor het komende anderhalve jaar succesvol door te kunnen zetten. Het is lastig om veel conclusies aan de resultaten van de testdagen te hangen, omdat 2021 nog steeds erg ver weg is, maar de data die we hebben we verzameld zal ons goed van pas komen", aldus de Pirelli-man.

Tegelijkertijd met de nieuwe 18-inch banden werden op het Franse circuit overigens ook de 13-inch banden voor het komende seizoen getest. Namens Mercedes reed Esteban Ocon 212 ronden met de banden voor het 2020-seizoen.

Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"