Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pirelli

Pirelli: "Nog steeds geen duidelijkheid over bandenkeuze 2020"

Pirelli heeft de afgelopen jaren verschillende keren de banden aangepast op aanvraag van de teams en de FIA, toch blijft het Italiaanse bandenmerk nog altijd in de vuurlinie van de teams liggen. Dat is ook dit jaar weer het geval. In Austin werd er voor het eerst getest met de 2020-versie die Pirelli beschikbaar stelde, maar deze versie viel niet in de smaak bij enkele teams en coureurs.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

In een exclusief interview met RacingNews365 laat Mario Isola, de baas van de Formule 1-afdeling van Pirelli, weten dat de teams nog slechts één week hebben om een keuze te maken: "Op 9 december is er een deadline afgesproken met de teams. Die dag moeten wij bij Pirelli namelijk weten of we verder gaan met de 2020-versie die we hebben ontwikkeld of dat we verder gaan met de huidige 2019-versie. Daarna moeten wij namelijk direct aan de slag om alles in orde te maken voor volgend seizoen."

Op dinsdag en woensdag testen de teams nogmaals met de 2020-banden en kan men zodoende genoeg informatie verzamelen om een keuze te maken. Wat de keuze van de teams ook mag worden, Pirelli zal ervoor zorgen dat de gewenste banden klaar zullen staan tijdens de testdagen op Barcelona in februari: "Voor ons maakt het helemaal niets uit of we verder gaan met de 2019 of de 2020-banden", vervolgt de immer sympathieke Isola zijn verhaal. "Het is logisch dat de teams wat te zeggen hebben over de nieuwe versie, maar dat is altijd wanneer je van iets waaraan je gewend bent, moet overstappen naar iets wat nieuw is."

"In mijn ogen moeten we echter verder gaan met het ontwikkelde 2020-rubber. Dat is namelijk een stap vooruit en helpt iedereen uiteindelijk verder. We zullen echter zien wat de teams vinden na afloop van de testsessies in Abu Dhabi en dan zullen we op 9 december gezamenlijk een keuze maken voor 2020."

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

2 reacties