Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pirelli

Pirelli onthult bandenkeuzes voor de komende Grands Prix

Pirelli heeft bekendgemaakt welke banden de Formule 1-coureurs de komende Grands Prix-weekenden tot hun beschikking krijgen. We zien weinig verrassingen.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB
De komende vier races worden verreden in Imola, Miami, Barcelona en Monaco. Pirelli heeft deze woensdag bekend gemaakt welke banden de teams tot hun beschikking krijgen de komende anderhalve maand.

Niet het hardst, niet het zachtst

Tijdens de volgende twee Grand Prix-weekenden krijgen de teams de middelste drie soorten banden op het spectrum tot hun beschikking. De C2-, C3-, en C4-banden zullen beschikbaar zijn in Imola en Miami.

De coureurs moeten verplicht op de zachtste band kwalificeren in Q3, terwijl ze in de race verplicht een set moeten gebruiken van ofwel de medium band ofwel de harde band. Dat geldt voor beide raceweekenden.

Wel zacht en wel hard

De twee daaropvolgende races bestaat de bandenkeuze uit de twee uiterste drietallen op het bandenspectrum. In Barcelona worden de drie hardste banden meegenomen, de C1, C2 en C3, terwijl men in Monaco op het allerzachtste rubber het raceweekend aan zal vangen: C3, C4 en C5.

Pirelli besluit geen stapjes over te slaan, zoals ze in Melbourne bijvoorbeeld wel deden. Afgelopen weekend was namelijk het C2-, C3- en C5-rubber beschikbaar en werd de C4-band overgeslagen. Voorlopig kiest de Italiaanse bandenleverancier er dus niet voor om iets soortgelijks toe te passen.

Check hieronder de bandenkeuzes die er tot nu toe dit jaar zijn gemaakt.

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull