Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Pirelli onthult bandenkeuzes voor de komende Grands Prix

Pirelli heeft bekendgemaakt welke banden de Formule 1-coureurs de komende Grands Prix-weekenden tot hun beschikking krijgen. We zien weinig verrassingen.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB
De komende vier races worden verreden in Imola, Miami, Barcelona en Monaco. Pirelli heeft deze woensdag bekend gemaakt welke banden de teams tot hun beschikking krijgen de komende anderhalve maand.

Niet het hardst, niet het zachtst

Tijdens de volgende twee Grand Prix-weekenden krijgen de teams de middelste drie soorten banden op het spectrum tot hun beschikking. De C2-, C3-, en C4-banden zullen beschikbaar zijn in Imola en Miami.

De coureurs moeten verplicht op de zachtste band kwalificeren in Q3, terwijl ze in de race verplicht een set moeten gebruiken van ofwel de medium band ofwel de harde band. Dat geldt voor beide raceweekenden.

Wel zacht en wel hard

De twee daaropvolgende races bestaat de bandenkeuze uit de twee uiterste drietallen op het bandenspectrum. In Barcelona worden de drie hardste banden meegenomen, de C1, C2 en C3, terwijl men in Monaco op het allerzachtste rubber het raceweekend aan zal vangen: C3, C4 en C5.

Pirelli besluit geen stapjes over te slaan, zoals ze in Melbourne bijvoorbeeld wel deden. Afgelopen weekend was namelijk het C2-, C3- en C5-rubber beschikbaar en werd de C4-band overgeslagen. Voorlopig kiest de Italiaanse bandenleverancier er dus niet voor om iets soortgelijks toe te passen.

Check hieronder de bandenkeuzes die er tot nu toe dit jaar zijn gemaakt.

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen