Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli: 'Ronderecord Monaco gaat eraan'

De racemanager van Pirelli, Mario Isola, denkt dat het ronderecord in Monaco makkelijk verbeterd wordt in 2018. Dat gaat dan gebeuren op de hypersofts, die voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 meegaan naar de Grand Prix van Monaco.

De nieuwe hypersoft-band zal in Monaco voor het eerst ingezet worden tijdens een Grand Prix-weekend. Pirelli denkt dat met de hypersofts het huidige baanrecord (de 1.12.178 van Kimi Raikkonen uit 2017) makkelijk verbroken wordt. Mario Isola heeft het in gesprek met F1.com over een verschil van zeven tienden per ronde in vergelijking met de zachtste band van vorig jaar. "Het gaat in Monaco veelal om mechanische grip. De zachtere band zal een groot voordeel geven tijdens een kwalificatieronde ten opzichte van de ultrasofts die in 2017 gebruikt werden. Het huidige record blijft hoogstwaarschijnlijk niet staan."

Mercedes en Haas kozen ervoor om in Barcelona de band niet te testen. Isola denkt echter dat die keuze de twee teams niet hindert tijdens de Grand Prix van Monaco. "Dat wordt geen probleem. Monaco is een uniek circuit. Data van andere circuits zijn van geen enkele waarde op een stratencircuit als Monaco." Iedere coureur is verplicht om tijdens de Grand Prix van Monaco een set hypersofts te bewaren voor het laatste deel in de kwalificatie. Van de supersoft en de ultrasoft moet iedereen één setje overhouden voor de race. De keuze voor de andere tien banden is aan hen. De Grand Prix van Monaco zal op 27 mei aanstaande worden verreden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"