Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli sluit éénstopper voor bandenfluisteraar Verstappen vrijwel uit

Wat Pirelli betreft gaat vanmiddag tijdens de Spaanse Grand Prix iedereen voor een tweestopper. Immers, dat is op papier de snelste strategie. Maar met Max Verstappen weet jet het nooit.

Pirelli stelt niet met zoveel worden dat een strategie met maar één pitstop onmogelijk is, maar acht het wel onwaarschijnlijk: "Dat wordt dan sowieso kielekiele, welke banden de coureurs ook kiezen." Verstappen reed vorige week nog boven verwachting lang door op zijn eerste set banden, maar dat ware toen de harde banden, nu start hij op de zachte banden. Daar staat tegenover dat de slijtage dit weekend niet zo hoog lijkt te liggen als vorige week op Silverstone.

Die start op de zachte banden is volgens Pirelli gunstig. De snelste strategie gaat daarvan uit, waarbij er na 19 ronden gestopt wordt voor medium banden, om weer 28 ronden later terug te wisselen naar zachte banden. De Italianen spreken zelfs over een mogelijke driestopper, die niet eens zo heel veel langzamer zou zijn. In dat geval kiezen de coureurs achtereenvolgens voor soft-medium-soft-soft. Slechts een handjevol coureurs beschikt echter over nieuwe softs, Max Verstappen bijvoorbeeld niet (zie hieronder). Een derde optie, een strategie die volgens Pirelli rendabel wordt als het onverwacht veel warmer wordt of de slijtage toch hoger ligt dan voorspeld, is een tweestopper. Een start op softs wordt dan gevolgd door twee stints van iedere 25 ronden op de medium banden. Verstappen heeft twee nieuwe setjes van die medium compound klaarstaan.

Viaplay
x
Uitslag Sprintrace Formule 1 GP China 2024