Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pirelli

Pirelli tast in het duister over bandenprestaties Saoedi-Arabië

Pirelli heeft ervoor gekozen om de middelste reeks banden mee te nemen naar Saoedi-Arabië, maar verkeert nog in onzekerheid over de bandenprestaties op het nieuwste stratencircuit van de Formule 1-kalender.

Het Formule 1-circus strijkt van 3 tot en met 5 december neer in Jeddah voor de allereerste Grand Prix van Saoedi-Arabië. Bandenfabrikant Pirelli weet nog niet wat het moet verwachten van het stratencircuit. Mario Isola legt uit hoe dat komt.

"Jeddah is waarschijnlijk het circuit waar we het minste over weten, mede om het circuit pas heel kort voor de race wordt voltooid", aldus de Italiaan. "Daarom kunnen we alleen vertrouwen op simulaties van de Formule 1 en de teams, samen met andere informatie die we zelf hebben verzameld."

Pirelli heeft, gebaseerd op de data die de bandenfabrikant wel wist te verzamelen, ervoor gekozen om de middelste reeks banden mee te nemen naar Jeddah. De C2-compound is dit weekend de harde band, de C3 is de gele band en de teams gebruiken als zachtste band in Saoedi-Arabië de C4-compound.

Jeddah zwaar voor F1-banden

Volgens de Italiaanse bandenboer kan de unieke lay-out van het circuit in Jeddah een grote rol gaan spelen. "Dit stratencircuit lijkt heel anders te zijn dan alle andere circuits. De hoge snelheden in combinatie met snelle bochten zullen uiteraard van grote invloed zijn op de banden."

Pirelli verwacht dan ook dat de banden het zwaar te verduren krijgen op het nieuwe stratencircuit en met name één bocht baart de Italianen zorgen. "Jeddah heeft meer bochten dan elk ander circuit op de kalender. Eén van die bochten, bocht dertien, heeft ook nog een banking van twaalf graden. Dus er zijn genoeg verschillende elementen waardoor de banden hard zullen moeten werken."

Verstappen is zeker niet kansloos ten opzichte van Hamilton

Wat kan Verstappen tijdens de nieuwe GP van Saoedi-Arabië? Krijgen we weer een dominant optreden van Lewis Hamilton? En hoe gaat Red Bull vs. Mercedes verder? Dit en nog veel meer in de F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

3 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche