Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli test deze zomer al met 18-inch velgen

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli wil in 2021 goed voorbereid de nieuwe 18-inch velgen introduceren. Om dat mogelijk te maken testen ze deze zomer al met de nieuwe velgen en de nieuwe banden.

In 2021 gaat de Formule 1 op zowel technisch als sportief vlak volledig op de schop. Pirelli wil haar eigen aandeel daarin serieus nemen en test dus al vroegtijdig met de nieuwe velgen die de nieuwe generatie bolides zullen sieren.

"Vanuit technisch oogpunt zijn de veranderingen voor 2021 de meest ingrijpende voor ons ooit. Niet alleen de banden veranderen, ook de bandenwarmers zullen tot het verleden behoren", aldus Pirelli-kopstuk Mario Isola. "Om die die reden willen we na de zomerstop al met een overjarige auto met de nieuwe 18-inch velgen en bijpassende nieuwe banden testen. Dat is een uitdaging, maar daar zetten we wel op in." Het contract tussen de Formule 1 en bandenleverancier Pirelli werd onlangs verlengd tot en met 2023. Pirelli had altijd aangegeven graag door te willen gaan in de Formule 1, zolang ze op technisch vlak de vrije hand hadden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"