Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Pirelli verbood Albon harde band te gebruiken tijdens Amerikaanse GP

Alexander Albon moest zijn strategie enkele uren voor de Grand Prix van de Verenigde noodgedwongen wijzigen, toen bleek dat hij de harde Pirelli-banden, waar hij eigenlijk nog een set van had, niet kon en mocht gebruiken.

Albon VS
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten startte Alexander Albon op de rode, zachte band. Al in de openingsronde moest hij noodgedwongen terug naar de pitstraat, vanwege schade die hij na een touche met Carlos Sainz en Charles Leclerc had opgelopen. In de pitstraat stonden geen nieuwe, witte, harde banden op hem te wachten, maar juist een set van de medium, gele banden.

De gehele race koos de Red Bull-coureur vervolgens niet voor het witte rubber, waardoor hij uiteindelijk in totaal drie keer vers rubber moest halen. Red Bull-teambaas Christian Horner legt uit waarom: "Helaas kon Alex geen gebruik maken van de harde band, omdat de banden tijdens een installatieronde op zaterdag zogeheten cold cracks kregen", wat vrij vertaald kan worden als 'scheuren door de kou'.

"Daarom liet Pirelli het niet toe om die banden te gebruiken", zo vervolgt de Brit zijn verhaal tegenover onder meer RaceFans.net. "Aangezien we al één installatieronde op de band hadden gereden, maakten we geen aanspraak op een nieuwe set banden. Daarom had Albon zondag een strategische optie minder tot zijn beschikking."

Horner zet tegelijkertijd enkele vraagtekens bij de hele situatie: "De scheuren in de banden kwamen pas aan het licht ná de installatieronde, dus dat is raar, maar ik denk dat het allemaal met het koude weer te maken had", aldus de teambaas van Max Verstappen en Alexander Albon.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van de Verenigde Staten

Max Verstappen moest in de Verenigde Staten zijn meerdere erkennen in de te sterke Mercedes-bolides, maar legde wel beslag op een knappe derde plaats. Lewis Hamilton kwam net te kort voor de overwinning, maar wist wel zijn zesde wereldtitel in de wacht te slepen, terwijl Valtteri Bottas het hele weekend superieur was. RacingNews365 deelde rapportcijfers uit.

Bekijk het album

Formule 1 GP Verenigde Staten 2019 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez