Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2022

Pirelli voorspelt meerdere strategische opties tijdens sprintrace GP Oostenrijk

Formule 1-bandenleverancier Pirelli denkt dat er verschillende bandensets gebruikt gaan worden tijdens de sprintrace voor de Grand Prix van Oostenrijk. Een aantal coureurs zal de minirace mogelijk op de softs verrijden.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Pirelli is zeer tevreden over de prestaties van de banden op de Red Bull Ring. Het rubber slijt minder snel dan verwacht, waardoor het volgens de bandenleverancier zelfs mogelijk is om de sprintrace op de zachtste compound te verrijden. Het gaat er echter om spannen of dit ook echt de juiste keuze is.

Volgens Mario Isola, Pirelli F1-baas, kan het zelfs in de sprintrace al zorgen voor een strategisch spektakel. "We hadden wat graining van de C5-banden, de zachtere banden, verwacht, maar dat was niet echt zo. Er was wel wat slijtage, al was het allemaal niet zo veel als verwacht. Hierdoor heeft het weinig invloed op de performance", zegt hij tegen onder meer RacingNews365.

"Dat betekent dat we tijdens de sprintrace een aantal coureurs kunnen hebben die zullen starten op de softs", voorspelt Isola. De voornaamste keuze voor de sprintrace lijkt de mediumband te zijn.

Pirelli-baas zeer tevreden: 'Dit is precies wat we willen'

Isola legt uit dat de sprintrace verrijden op softs een goede keuze is, mits de banden goed worden gemanaged. "Als je graining van de banden kan voorkomen, dan blijft de performance van de softs goed. Het blijft in dat geval consistent voor 24 rondes, dus het is het overwegen waard voor de sprintrace. De juiste keuze ligt een beetje in het midden van de (strategische) opties."

"Misschien dat er op zaterdag wel meer slijtage is", aldus de Pirelli-chef, die natuurlijk tevreden is over het rubber in Oostenrijk. "Natuurlijk is het voor ons goed, want dit is wat wij willen zien met het leveren van drie soorten compounds. We willen de teams mogelijkheden geven tot verschillende strategieën. Tijdens een aantal races is dit al gelukt."

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken