Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli vreest voor sneeuw tijdens wintertests Formule 1

Pirelli is er niet gerust op dat de komende wintertests in Barcelona geheel sneeuwvrij blijven. Vorig jaar werd het Circuit de Catalunya al getroffen door hevige sneeuwval, Pirelli vreest voor een herhaling van dat onwenselijke scenario.

Hoewel een Formule 1-circuit er onder een witte deken doorgaans fraai uitziet, kan een sneeuwwit landschap de Formule 1-teams logischerwijs niet bekoren tijdens de wintertests. Pirelli overigens evenmin. De italianen sluiten echter niet uit dat de wintertests die ins de tweede helft van februari op de planning staan hinder zullen ondervinden van winterse buien.

"We weten allemaal nog wat er afgelopen jaar gebeurde en ook nu zijn we bezorgd. Tot begin januari was het weer in Barcelona lente-achtig, maar onlangs werd het steeds kouder. We weten echter niet hoe het zal lopen, het zou niet voor het eerst zijn dat we in februari toch stralend weer hebben", aldus Pirelli-kopstuk Mario Isola in gesprek met Motorsport.com . Isola verwacht echter dat mocht het inderdaad sneeuwen, dat dat de tests niet volledig lam zal leggen: "'s Ochtends kan het nog wel eens vriezen, maar tegen het middaguur wordt het vaak aangenamer. Ik weet zeker dat de teams de tijd die dan nog rest goed zullen gebruiken om de banden alsnog aan het werk te krijgen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi