Pirelli: 'We laten ons niet door de Formule 1 de les lezen'

16 mei 2018 16:20 Koen Bakker 0 reacties
Het contract van Pirelli als bandenleverancier van de Formule 1 loopt aan het einde van 2019 af.Ze willen graag doorgaan in de Formule 1, maar dat is geen bittere noodzaak.

Pirelli kan zonder de Formule 1

Pirelli is sinds 2010 de enige bandenleverancier van de Formule 1 en heeft nog een contract met de Formule 1 lopen tot het eind van volgend seizoen. De bandenleverancier wil graag verder, maar onder een voorwaarde: Pirelli moet tot op zekere hoogte de vrije hand houden in welke koers het wil varen.

Pirelli wil volgens Autosport bovendien dezelfde commerciële voorwaarden behouden. Dat bleek uit een telefonisch overleg tussen de aandeelhouders en Pirelli-CEO Marco Tronchetti Provera. De Italiaan legde uit dat contractverlenging niet noodzakelijk is, vanwege de grote aanwezigheid in de andere internationale raceklassen.

Volgens Tronchetti Provera is het dan ook niet ondenkbaar dat Pirelli volgend jaar zijn laatste seizoen ingaat. "Zoals we altijd hebben gezegd, is de Formule 1 een goede relatie voor ons en we zijn vereerd dat we daarin actief mogen zijn. Als het op een oorlog van biedingen van verschillende partijen aankomt, hoeven we echter niet koste wat het kost te blijven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen