Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2023

Pirelli weerspreekt Verstappen en gooit eigen voorspelling in de prullenbak

De snelste route naar de finish van de Grand Prix van Mexico? Daar geeft Pirelli alvast een voorzetje voor.

Verstappen mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Vanavond om 21:00 uur Nederlandse tijd zullen de lichten doven voor de Formule 1 Grand Prix van Mexico, met ditmaal geen Max Verstappen op poleposition: Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz verrasten vriend en vijand met de front row lockout, maar gaan ze die één-twee ook omzetten door als eerste en tweede over de finish te komen? Verstappen is vlakbij, startend vanaf P3.

Pirelli deelt zoals bij alle race-weekenden het geval is alvast de ideale strategie volgens de bandenleverancier. Voor de GP van Mexico verwacht Pirelli een éénstopper als snelste strategie naar de finish, met een stint op mediums en een stint op hards. Een langere stint op hards en een korte stint op softs is ook een van de opties, terwijl de alternatieve strategie een tweestopper (medium-hard-medium) zal zijn. Althans, dat verwachten ze.

Opvallend is dat er voor het weekend een tweestopper werd verwacht, waarbij Max Verstappen dit weekend nog liet weten een voordeel te hebben op de harde band, waar hij twee sets beschikbaar van heeft. De Nederlander is een van de weinigen: alleen Yuki Tsunoda heeft ook nog twee hagelnieuwe sets harde banden, zie hieronder. Pirelli weerspreekt echter dat een tweestop het snelst is.

De beschikbare banden

Vrijwel iedereen heeft voor een langere stint op de harde band een verse set van de witte banden gespaard voor de Grand Prix van Mexico. Vooraan heeft vrijwel iedereen dezelfde keuze: hards en mediums, of gebruikte softs. Verstappen heeft nog twee sets hards en een set mediums, teamgenoot Sergio Perez heeft in zijn thuisrace een set hards en twee sets mediums.

Gaan er nog een aantal rijders een stint op softs wagen? Dat zouden onder andere Lando Norris, Lance Stroll en Fernando Alonso kunnen doen. Laatstgenoemde twee coureurs (Aston Martin) hebben geen verse hards meer, maar de banden kunnen verder gewoon gebruikt worden in de race.

Verstappen riep zelf overigens dat hij in het voordeel was omdat hij als een van de weinige coureurs twee sets

Bekijk hieronder het overzicht van de beschikbare banden voor de Grand Prix van Mexico.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Nieuwe auto Red Bull RB17 maakt debuut tijdens Goodwood Festival