© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Pirelli wil wintertest in Barcelona en Bahrein houden

14 mrt. 2018 07:15 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 wintertest vielen voor een deel in het water de afgelopen weken. In de eerste testweek waren de omstandigheden nauwelijks geschikt om te testen. Regen, sneeuw en veel te koude temperaturen gooiden roet in het eten.

Bandenleverancier wil testen onder diverse omstandigheden

Reden genoeg voor Pirelli sporting directeur Mario Isola om het idee te opperen om op twee locaties te testen tijdens de winter. Het vertrouwde circuit van Barcelona blijft behouden, maar ook in het warme Bahrein zou getest kunnen worden.

"In Bahrein weten we hoe de weersomstandigheden zijn en die zijn erg constant. Regen is daar nagenoeg uitgesloten en de temperaturen zijn constant 25 tot 30 graden. Voor bandentesten zijn dit goede omstandigheden", aldus Isola.

Barcelona is voor de teams een belangrijk circuit vanwege de layout van de baan. Deze kent een grote diversiteit aan bochten, waardoor het veel informatie geeft aan de teams over de prestaties van hun auto's.

"Aan de andere kant, Barcelona is meer compleet. Deze baan heeft een andere layout. Bahrein draait allemaal om remmen en tractie, maar je hebt er weinig snelle bochten." 

"In Barcelona heb je een mix van alles. Er zijn dus plussen en minnen voor de beide testlocaties te benoemen." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen