Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli wil wintertest in Barcelona en Bahrein houden

De Formule 1 wintertest vielen voor een deel in het water de afgelopen weken. In de eerste testweek waren de omstandigheden nauwelijks geschikt om te testen. Regen, sneeuw en veel te koude temperaturen gooiden roet in het eten.

Reden genoeg voor Pirelli sporting directeur Mario Isola om het idee te opperen om op twee locaties te testen tijdens de winter. Het vertrouwde circuit van Barcelona blijft behouden, maar ook in het warme Bahrein zou getest kunnen worden. "In Bahrein weten we hoe de weersomstandigheden zijn en die zijn erg constant. Regen is daar nagenoeg uitgesloten en de temperaturen zijn constant 25 tot 30 graden. Voor bandentesten zijn dit goede omstandigheden", aldus Isola.

Barcelona is voor de teams een belangrijk circuit vanwege de layout van de baan. Deze kent een grote diversiteit aan bochten, waardoor het veel informatie geeft aan de teams over de prestaties van hun auto's. "Aan de andere kant, Barcelona is meer compleet. Deze baan heeft een andere layout. Bahrein draait allemaal om remmen en tractie, maar je hebt er weinig snelle bochten." " In Barcelona heb je een mix van alles. Er zijn dus plussen en minnen voor de beide testlocaties te benoemen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'