Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Pirelli zeer verrast door Verstappen: "Dat zie je ook niet elke dag"

Pirelli's motorsportbaas Maria Isola was zeer verrast door het optreden van Max Verstappen in de Formule 1 Grand Prix van Hongarije.

XPB 1164804 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was niet zozeer de tactiek van Max Verstappen en Red Bull waar Pirelli-chef Mario Isola van onder de indruk is, zo legt hij uit terwijl hij zichzelf op de borst klopt: "Wij hadden al aangegeven dat dat een goede strategie was en dat werd zo enkel bevestigd", aldus Isola.

"Het is puur de performance van Verstappen (die hem versteld doet staan, red.). Om de race te winnen, nota bene na een spin en startend vanuit tiende positie... Dat zie je ook niet elke dag."

Verstappen klaagde niet over vibraties

De manier waarop Verstappen de auto onder controle hield in die spin, kan volgens Isola de bandenschade voor Verstappen beperkt hebben, zo legt hij uit als hem gevraagd wordt of de banden niet méér sporen van schade hadden moeten vertonen.

"Ik denk dat de banden te allen tijde in mindere of meerdere mate zijn blijven draaien, in plaats van dat er een flinke flatspot ontstond. Hij heeft nadien ook geen moment over vibraties geklaagd via de radio, dus dat toont aan dat de banden zich goed hebben gehouden."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!