Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli zeer verrast door Verstappen: "Dat zie je ook niet elke dag"

Pirelli's motorsportbaas Maria Isola was zeer verrast door het optreden van Max Verstappen in de Formule 1 Grand Prix van Hongarije.

Het was niet zozeer de tactiek van Max Verstappen en Red Bull waar Pirelli-chef Mario Isola van onder de indruk is, zo legt hij uit terwijl hij zichzelf op de borst klopt: "Wij hadden al aangegeven dat dat een goede strategie was en dat werd zo enkel bevestigd", aldus Isola. "Het is puur de performance van Verstappen (die hem versteld doet staan, red.). Om de race te winnen, nota bene na een spin en startend vanuit tiende positie... Dat zie je ook niet elke dag."

Verstappen klaagde niet over vibraties

De manier waarop Verstappen de auto onder controle hield in die spin, kan volgens Isola de bandenschade voor Verstappen beperkt hebben, zo legt hij uit als hem gevraagd wordt of de banden niet méér sporen van schade hadden moeten vertonen. "Ik denk dat de banden te allen tijde in mindere of meerdere mate zijn blijven draaien, in plaats van dat er een flinke flatspot ontstond. Hij heeft nadien ook geen moment over vibraties geklaagd via de radio, dus dat toont aan dat de banden zich goed hebben gehouden."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"