Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Pirelli zet vraagtekens bij idee Verstappen: "Dat is niet de oplossing"

De bandenproblemen tijdens de Grand Prix van Qatar blijven de gemoederen bezig houden. Pirelli verwijst een suggestie van Max Verstappen in ieder geval naar de prullenbak.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De race in Qatar kreeg een nieuwe wending toen bekend werd gemaakt dat alle coureurs minimaal drie pitstops moesten maken. Pirelli had scheurtjes in het rubber ontdekt, wat waarschijnlijk werd veroorzaakt door de agressieve kerbstones.

Bovendien was er het gehele weekend weinig grip door het nieuwe asfalt en het vele woestijnzand. Max Verstappen deed na de race de suggestie om de Formule 1 niet meer als eerste op nieuw asfalt te laten rijden. "Als een circuit nieuw asfalt aanlegt, zou de Formule 1 niet de eerste klasse moeten zijn die daarop rijdt. Dit was een beetje onnozel. De baan moet een beetje ingereden zijn. Dat zou al flink helpen en ik denk ook dat we dan de bandenproblemen van dit weekend hadden kunnen voorkomen."

Pirelli noemt andere oplossing

Pirelli-baas Mario Isola verwijst dat idee naar de prullenbak als hij gevraagd wordt naar de problemen en hoe die in de toekomst te voorkomen. "Ik denk niet dat het organiseren van een ander internationaal evenement de oplossing is", zo wordt Isola geciteerd door Autosport. "Elk kampioenschap is anders. In het verleden hadden we bijvoorbeeld een paar problemen met touringcars. Dat kwam omdat zij vaker de baan afsneden dan Formule 1-auto's. Je kan dan wel zo'n evenement organiseren, maar dan vind je niet hetzelfde probleem."

De Italiaan denkt een andere oplossing in petto te hebben. "Ik geef de voorkeur aan simulatorwerk en de resultaten daarvan. Het zal nooit perfect zijn, maar ik ben er heilig van overtuigd dat we de middelen hebben om accurate resultaten te verkrijgen. Ik verwacht dat we oplossingen kunnen vinden door simulaties, tests en experts uit andere vakgebieden samen te voegen."

Ook interessant:

Verstappen heeft van niemand iets te duchten in jacht op unieke mijlpaal

Verstappen kan in Austin zijn vijftigste Grand Prix-zege boeken en zo een unieke mijlpaal behalen! In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Coronel, Dimmers en Mosterdijk vooruit op de GP van de Verenigde Staten. Uiteraard passeren er nog meer onderwerpen de revue. Is Perez de juiste optie voor 2024, waarom onderzoekt de FIA opnieuw een overtreding van Hamilton en gaat Haas om punten strijden?

Beluister de podcast hieronder!

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari Slaat grote slag en kaapt twee kopstukken weg bij Mercedes