Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli ziet opmerkelijke strategieën voor GP VS met voordeel Verstappen op Sainz

Vanwege de hoge bandenslijtage op het Circuit of the Americas verwacht Pirelli veel pitstops tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Zelfs een driestopper staat tussen de mogelijke strategieën voor de Formule 1-teams.

Bandenleverancier Pirelli wijst een tweestop-strategie aan als de snelste optie voor de Formule 1-coureurs in de Grand Prix van de Verenigde Staten. Een eerste stint op mediums, een middelste stint op de harde band en daarna nog een stint op de mediums moet het snelst zijn op het Circuit of the Americas. De zachte band zal minder worden gebruikt, zo voorspelt Pirelli. Wel is een tweestopper met een stint op mediums en vervolgens twee stints op de harde witte band mogelijk. Softs kunnen nog gebruikt worden bij een strategie die we niet vaak zien: een driestopper. Vanwege de relatief korte pitstraat en de hoge bandenslijtage op het Amerikaanse circuit ziet de Italiaanse bandenleverancier dit ook als een reële optie. Een stint op medium, gevolgd door stints op hard, medium en een afsluiter op softs is een mogelijkheid, zo verwachten ze.

Sainz kan snelste strategie niet volgen, Verstappen wel

Carlos Sainz zou een driestopper kunnen maken met een vers setje softbanden. De Ferrari-rijder start vanaf pole en heeft als enige coureur van de voorste twee startrijen nog nieuwe rode banden, maar Max Verstappen, Lewis Hamilton en George Russell beschikken nog wel over gebruikte softs. Wel heeft Sainz nog maar één set mediums, waardoor de medium-hard-medium-strategie niet mogelijk is voor de man op pole. Het is volgens Pirelli de snelste strategie, al is in de race natuurlijk niks zeker. Charles Leclerc en Verstappen kunnen de snelste strategie wel volgen.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China