© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Pirelli zoekt naar oplossingen voor saaie F1-races

20 sep. 2018 14:45 Jan van der Burgt 4 reacties
Pirelli heeft geen makkelijke positie in de Formule 1. Enerzijds verwacht men dat ze compounds maken die grote verschillen in prestaties garanderen, anderzijds moet men zien te voorkomen dat teams juist banden proberen te sparen.

Het Italiaanse Pirelli zoekt voortdurend de balans tussen die twee factoren. In Singapore, wat werd beschouwd als een saaie Grand Prix, viel het kwartje wat dat betreft de verkeerde kant op. Het moeten sparen van de bande zorgde voor een gebrek aan actie op de baan.

"En dat is niet goed", zo oordeelt ook Mario Isola van Pirelli zelf in gesprek met Motorsport.com: "We hebben er niet direct een oplossing voor, maar dat we er iets mee moeten, is duidelijk. We moeten niet door blijven gaan, zonder achterom te kijken om na te gaan of ergens kansen hebben laten liggen."

"We moeten hier dus eens goed naar kijken, mede aan de hand van de informatie die we gedurende het seizoen 2018 hebben vergaard. We hebben nu een beter beeld van hoe de teams een race strategisch aanvliegen en dat helpt ons om de juiste koers uit te stippelen voor de toekomst."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen