Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen nieuws

Pirro: “Verstappen is een exceptionele coureur”

In Italië is men al jarenlang opzoek naar een Italiaanse coureur die kan meestrijden om de wereldtitels in de Formule 1. De ‘tifosi’ omarmen op dit moment Charles Leclerc alsof hij een landgenoot is. Zo ook Emanuele Pirro, die de toekomst voor de Formule 1-rooskleurig inziet.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Contentpool

In een exclusief interview met RacingNews365 laat de oud Formule 1-coureur weten dat hij uitkijkt naar de toekomstige strijd tussen Monegask Charles Leclerc en onze landgenoot Max Verstappen: "Max is een exceptionele coureur, die steeds volwassener is geworden. Hij rijdt nu veel relaxter, hij denkt veel meer na. Eerst moest hij iedere meter en bocht de snelste zijn. Die instelling heeft hij nu wat achter zich gelaten en hij richt zich meer op het grotere plaatje."

"Leclerc is daarentegen een persoon die van zichzelf al wat rustiger is. Hij denkt meer over dingen na en lijkt daardoor al wat volwassener dan de Red Bull-coureur. Het is voor de fans mooi om te zien dat de karakters van de twee zo van elkaar verschillen en ik kijk dan ook al vol verwachting uit naar de strijd tussen de twee in de komende jaren."

Overigens vraagt Pirro zichzelf al jaren af waardoor zijn land zo succesvol kan zijn in de MotoGP-klasse, maar in de Formule 1 nauwelijks grote coureurs weet voort te brengen: "Al jarenlang is het voor mij een groot vraagstuk waarom wij in Italië nauwelijks Formule 1-piloten weten te leveren. In de MotoGP zijn we met meerdere coureurs ontzettend succesvol, maar in de Formule 1 lukt het ons maar niet om de top te bestormen. Dat is raar, want naar mijn mening zit er helemaal niet zoveel verschil tussen de opleiding van Formule 1-of MotoGP-piloten. We zijn echter niet het enige land met dit probleem, ook in Spanje en Amerika weet men slechts sporadisch een groot Formule 1-coureur af te leveren", aldus Pirro.

Dit jaar rijdt er in de persoon van Antonio Giovinazzi eindelijk weer een Italiaan mee in de koningsklasse van de autosport. Het is voor het eerst sinds 2011 dat een Italiaan werd aangesteld als vaste coureur bij een F1-team.

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws