Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Plaatsvervangende schaamte na Red Bull-blunder: "Kostte Verstappen de titel"

Max Verstappen gaat kampioen worden, ongetwijfeld, maar een kans om al in Singapore de titel te pakken, ging aan hem voorbij. Dat gebeurde mede door een blunderend Red Bull, die tot plaatsvervangende schaamte leidde bij F1-wereldkampioen Mika Hakkinen.

Verstappen Singapore wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is een understatement om te zeggen dat het Grand Prix-weekend in Singapore niet het weekend was van Max Verstappen. Hij leek echter op weg te zijn naar de poleposition, maar toen ging het helemaal mis bij Red Bull, dat te weinig brandstof in de bolide van Verstappen bleek te hebben gedaan.

En dus moest Max zijn ronde afbreken en kwam hij niet verder dan P8. In de race ging het van kwaad tot erger, maakte hij zelf ook een foutje, waarna hij uiteindelijk slechts als zevende over de meet kwam, terwijl er in totaal slechts dertien mensen de finish haalden.

Blunderend Red Bull

Mika Hakkinen zag hoe de blunder van Red Bull in Singapore ten koste ging van een eventuele wereldtitel van Verstappen. "Dit weekend had Max 'm kunnen pakken, maar de fout van zijn team in de kwalificatie kostte hem die kans. Het is heel ongewoon voor een team om een coureur te vragen zijn kwalificatieronde af te breken, zeker een die er heel goed uit ziet."

"Om dan te ontdekken dat je niet genoeg brandstof aan boord hebt, dat is beschamend", zo fronst Hakkinen zijn wenkbrauwen in zijn column voor Unibet. "Al het hele seizoen is Red Bull operationeel heel sterk, dus dit was wel heel erg verrassend."

Een weekend om te vergeten

Op zondag ging het Verstappen niet veel beter af. Bij de start stond hij te malen en verloor hij veel plekken, waarna hij later opnieuw de fout in ging toen hij eindelijk een groot deel van zijn achterstand had goed gemaakt. De conclusie van Hakkinen is dan ook duidelijk. "Een weekend om te vergeten voor Max."

"Veel mensen verwachtten dat hij zich vanaf P8 op de grid goed zou kunnen herpakken, maar door de omstandigheden maakte hij een slechte start en verloor vervolgens veel tijd in zijn strijd in het middenveld. Dit soort races komen wel eens voor, zelfs in een seizoen waarin je zeer competitief bent. Je moet het gewoon achter je laten en op het volgende weekend focussen."

"Ik twijfel er niet aan dat Red Bull goed zal gaan in Suzuka en dat Max daar de titel kan pakken. Het team moet er nu voor zorgen dat ze niet nog meer fouten maken", aldus de Fin.

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'