Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Plaatsvervangende schaamte na Red Bull-blunder: "Kostte Verstappen de titel"

Max Verstappen gaat kampioen worden, ongetwijfeld, maar een kans om al in Singapore de titel te pakken, ging aan hem voorbij. Dat gebeurde mede door een blunderend Red Bull, die tot plaatsvervangende schaamte leidde bij F1-wereldkampioen Mika Hakkinen.

Het is een understatement om te zeggen dat het Grand Prix-weekend in Singapore niet het weekend was van Max Verstappen. Hij leek echter op weg te zijn naar de poleposition, maar toen ging het helemaal mis bij Red Bull, dat te weinig brandstof in de bolide van Verstappen bleek te hebben gedaan. En dus moest Max zijn ronde afbreken en kwam hij niet verder dan P8. In de race ging het van kwaad tot erger, maakte hij zelf ook een foutje, waarna hij uiteindelijk slechts als zevende over de meet kwam, terwijl er in totaal slechts dertien mensen de finish haalden.

Blunderend Red Bull

Mika Hakkinen zag hoe de blunder van Red Bull in Singapore ten koste ging van een eventuele wereldtitel van Verstappen. "Dit weekend had Max 'm kunnen pakken, maar de fout van zijn team in de kwalificatie kostte hem die kans. Het is heel ongewoon voor een team om een coureur te vragen zijn kwalificatieronde af te breken, zeker een die er heel goed uit ziet." "Om dan te ontdekken dat je niet genoeg brandstof aan boord hebt, dat is beschamend", zo fronst Hakkinen zijn wenkbrauwen in zijn column voor Unibet . "Al het hele seizoen is Red Bull operationeel heel sterk, dus dit was wel heel erg verrassend."

Een weekend om te vergeten

Op zondag ging het Verstappen niet veel beter af. Bij de start stond hij te malen en verloor hij veel plekken, waarna hij later opnieuw de fout in ging toen hij eindelijk een groot deel van zijn achterstand had goed gemaakt. De conclusie van Hakkinen is dan ook duidelijk. "Een weekend om te vergeten voor Max." "Veel mensen verwachtten dat hij zich vanaf P8 op de grid goed zou kunnen herpakken, maar door de omstandigheden maakte hij een slechte start en verloor vervolgens veel tijd in zijn strijd in het middenveld. Dit soort races komen wel eens voor, zelfs in een seizoen waarin je zeer competitief bent. Je moet het gewoon achter je laten en op het volgende weekend focussen." "Ik twijfel er niet aan dat Red Bull goed zal gaan in Suzuka en dat Max daar de titel kan pakken. Het team moet er nu voor zorgen dat ze niet nog meer fouten maken", aldus de Fin.

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten