Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Plooij: 'Ik heb geen beperkingen tijdens interviews met Max Verstappen'

Iedere Grand Prix zien we Max Verstappen als eerste voor de camera's verschijnen bij Jack Plooij. De ene keer met een kwade kop na weer technische problemen, de andere keer onder de champagne na een mooie zege. Plooij geniet van zijn werk in de F1 en houdt het graag luchtig

Max Verstappen en Jack Plooij komen elkaar tijdens ieder Grand Prix-weekend meermaals tegen. De reporter van Ziggo en de Red Bull-coureur lijken onderling een goede band te hebben. Kritiek dat Plooij geen kritische vragen mag stellen aan Verstappen verwijst Jack naar het rijk der fabelen. " Olav en ik hebben geen afspraken met Max of zijn management. We hebben geen opdracht dat we bepaalde vragen niet mogen stellen. We zijn vrij om hem te vragen wat we willen", laat hij Nu.nl weten. " Ik voorzie daar voor de toekomst ook geen problemen in, maar mocht ik ooit een stomme vraag stellen dan zal Max dit via zijn management wel aan Ziggo laten weten. Ik denk niet dat dit gaat gebeuren." " De enige afspraak tussen Ziggo en het management van Verstappen is dat Olav ieder GP-weekend een exclusief interview heeft, en dat ik hem als eerste mag interviewen na de trainingen, kwalificaties en de race."

Dat de Formule 1 razend populair is in Nederland merkt Plooij zelf. Momenteel heeft hij samen met Mol een theatertour. De populariteit van de F1 maakt dat er iedere week de wildste verhalen zijn over een Grand Prix van Nederland. Een F1-race in Nederland zit er volgens Plooij niet snel in. " Ik denk niet dat er een Grand Prix in Nederland komt. Mocht er voldoende draagvlak komen, dan moet de overheid er ook volledig achter staan. Dan zou Rotterdam de grootste kanshebber zijn, want Zandvoort en Assen zie ik niet gebeuren. Zandvoort is slecht bereikbaar en Assen is een motorcircuit. Dat vergt teveel aanpassingen." " Ik denk dat we met Spa-Francorchamps een race hebben die we moeten omarmen en daar de tribunes oranje moeten laten kleuren."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi