Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Podiumplaats door de neus van De Vries geboord, Da Costa wint Formule E-race Marokko

Nyck de Vries begon sterk aan de Formule E-Prix in Marrakesh, Marokko, maar moest noodgedwongen genoeg nemen met nul punten. Antonio Felix da Costa won de race, voor Maximilian Guenther en Jean-Eric Vergne.

Marokko da costa formule e 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © DS Techeetah

Antonio Felix da Costa startte de race vanaf poleposition, Nyck de Vries ving de race aan vanaf plek vier en schoof meteen op naar een podiumpositie ten koste van Porsche-coureur Andre Lotterer. Na een straf startte de andere Nederlander, Robin Frijns, vanaf de tweeëntwintigste plaats.

De openingsfase verliep voor Formule E-begrippen vervolgens vrij rustig en De Vries nam meteen afstand van de nummer vier, totdat hij in zijn zevende ronde plots een straf aan zijn broek kreeg. De Sneker had namelijk volgens de wedstrijdleiding te veel energie gebruikt, waarna hij werd getrakteerd op een drive through penalty en hij onder toeziend oog van onder andere Toto Wolff terugviel naar de 23e en voorlaatste plaats.

Halverwege de race lag Antonio Felix da Costa vooraan het veld, gevolgd door Maximilian Guenther en Andre Lotterer. Regerend kampioen Jean Eric Vergne kende in zijn DS Techeetah een puike openingsfase en maakte een indrukwekkende opmars van plek elf naar plek vier.

In de tweede helft van de race ontvouwde zich een waar titatengevecht om de leiding tussen DS Techeetah-coureur Da Costa en BMW-coureur Guenther. Met behulp van Attack Mode wisten de twee elkaar keer op keer in te halen, terwijl Vergne – inmiddels op plek drie – zijn opmars voortzette.

Uiteindelijk trok Da Costa aan het langste eind en liet hij Guenther achter zich, terwijl teamgenoot Vergne zijn opmars kracht bij bleef zetten en met nog tien minuten op de klok Guenther inhaalde en de tweede plaats veroverde. Zouden we dan een gevecht tussen twee teamgenoten krijgen voor de overwinning?

Nee, is het antwoord. Da Costa reed onbedreigd naar de overwinning in Marrakesh, Vergne wist Guenther net niet van zich af te houden en finishte derde. De Vries maakte na zijn straf nog een mooie opmars, maar bleef steken op de elfde plaats, één plek voor Frijns, die ook nog flink wat terrein goed had weten te maken tijdens de race.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?