Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Podiumplaats Verstappen in België zou geweldig zijn"

Autocoureur Tom Coronel ziet Max Verstappen niet als de grote favoriet bij zijn thuisrace in België. Mercedes is volgens hem nog altijd het te kloppen team.

De dominantie van het team van Mercedes werd in de laatste races voor de zomerstop doorbroken door Max Verstappen. Twee van de laatste vier races wist hij winnend af te sluiten, maar desondanks is Lewis Hamilton volgens Tom Coronel favoriet voor de zege. "Mercedes presteert altijd erg goed op Spa-Francorchamps. Als Verstappen op het podium staat dan doet hij het gewoon heel goed, nota bene voor thuisfans. Hij zit in de modus om constant punten te pakken en dat lukt hem al een jaar op rij." De Italiaanse renstal van Ferrari wil met nieuw elan een aanval wagen op Mercedes en Red Bull. Coronel hoopt dat Sebastian Vettel en Charles Leclerc zich echt kunnen meten met de besten. "Ferrari moet het natuurlijk op Monza laten zien tijdens hun thuisrace. Het zou een uitstekende opmaat zijn als ze op Spa goed scoren. Ze hebben een prima resultaat nodig en om dan hier te scoren, dat zou het ideale scenario zijn richting Monza."

Het circuit van Spa-Francorchamps staat bij menig coureur bovenaan het lijstje van favoriete circuit. Coronel legt uit wat het circuit in de Ardennen zo bijzonder maakt. "Voor iedere coureur staat Spa in de top 3. Mede door het hoogteverschil is het een bijzonder gaaf circuit. Neem nu Eau Rouge, die bocht is geweldig. Het is daar zo steil dat je het gevoel hebt dat je met auto en al omhoog gezogen wordt en bijna zweeft." "Op Spa kan je als coureur zeker het verschil maken. De jongens worden hier van de mannen gescheiden. Niet alleen qua lef, maar ook qua kunde. Op Spa winnen geen pannenkoeken." "Het hoogteverschil maakt het circuit uniek, zeker omdat veel circuits nagenoeg vlak zijn. Spa telt zoveel mooie bochten, zoals Blanchimont, Eau Rouge, Les Combes. De eerste ronden met een volle tank of later in de race met versleten banden wordt deze baan nog uitdagender, want welke bochten neem je nog vol gas?"

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"