Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Poleman Perez worstelde met achterstand op Verstappen: "Maar stond er toen het telde"

De pole voor de GP van Miami is voor Sergio Perez, terwijl hij juist het hele weekend op achterstand achter Max Verstappen reed. Hij stond er echter toen het telde, zo vertelt hij na afloop.

Na de crash van Charles Leclerc kon Max Verstappen, die zijn eerste ronde had vergooid, geen snelle ronde neerzetten in Q3. De pole was daardoor voor Sergio Perez. Dat terwijl hij het hele weekend achter liep op Verstappen, tot aan die Q3. Op hét moment, stond hij er, vat Perez zijn kwalificatie samen. "Het was mijn slechtste weekend tot aan de kwalificatie, om eerlijk te zijn. Ik kon er maar niet uitvogelen hoe ik die twee tienden van een seconde die ik tekort kwam op Max moest vinden." "Ik probeerde van alles te resetten. We hebben nog een kleine wijziging gemaakt bij het ingaan van de kwalificatie, waardoor de auto meer tot leven kwam. We speelden nog wat met de afstelling en het moment waarop het telde, zette ik de ronde neer."

Race voor race

Wat ging er dan mis in aanloop naar de kwalificatie, zo wordt Checo gevraagd. "Alles. Het kwam niet samen. Het was een van die weekenden waar ik het lastig had met de balans, met vertrouwen. Dit asfalt is erg gevoelig voor de temperaturen." Maar uiteindelijk kwam het goed. P1 in de kwalificatie. Nu een strijd met Verstappen? "Ik geniet ervan en bekijk het race per race. Bedankt aan het team, want zij hebben het geweldig gedaan. Nu kijken we naar de dag van morgen. We gaan proberen te genieten van het geweldige publiek", aldus de Mexicaan, wiens naam veelvuldig werd gescandeerd.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"