Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Polesitter Norris heeft huiswerk: "Verstappen en Sainz waren sneller"

Hij maakte het nog even spannend, maar uiteindelijk ging Lando Norris er met poleposition vandoor tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij kreeg daarbij wel een duwtje in de rug van George Russell, die de strijd om pole onbewust beïnvloedde.

Norris SQ Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris kwam er tijdens de sprintrace in Austin eigenlijk niet aan te pas en leek het vertrouwen volledig kwijt te zijn, maar tijdens de kwalificatie voor de 'hoofdrace' kon hij zich als een duveltje uit een doosje ineens toch serieus mengen in de strijd om poleposition. Samen met titelrivaal Max Verstappen was hij bezig met zijn laatste, allesbepalende snelle ronde, toen George Russell ineens in de muur belandde en de kwalificatie daarmee abrupt tot een einde bracht.

Voor Norris pakte dat gelukkig goed uit, want de McLaren-coureur had op dat moment de snelste tijd in handen en was daarmee ook zeker van poleposition voor de race op zondag. Na afloop van de sessie klonk Norris dan ook hartstikke tevreden over zijn prestatie. "Het was ook echt een heel mooi rondje. Ik had denk ik niet heel veel sneller gekund. Soms, als je een rondje neerzet en je het idee hebt dat je die tijd nog maar moeilijk kan verbeteren, slaag je er soms toch in jezelf te verbazen."

"Dat heb ik hier ook gedaan. Ik heb alles gegeven, maar dit hadden we ook wel nodig. We liepen tot dusver het hele weekend al achter de feiten aan en kunnen het tempo van Red Bull en Ferrari niet bijbenen, dus ik moest iets uit de hoge hoed toveren. Gelukkig kon ik dat op deze manier doen met een heel mooi rondje, dus dat is een mooie manier om aan de race te beginnen."

Toch had Norris stiekem wel wat moeite met de switch na de sprintrace. "Dat is wel wat lastiger, ja. Vooral omdat alles hier zo snel gaat. Dit is echt zo'n circuit waarvan je denkt: jeetje, wat gaat het hier snel en wat is het hier gaaf. Dat geeft echt een heel goed gevoel. Het is erg hobbelig maar zo snel, dus dat zorgt altijd wel voor een glimlach. Het is wel een lastig weekend voor ons, maar we hebben het tot nu toe goed om kunnen zetten."

"We hebben na de sprintrace nog wat aan de auto gewerkt en wat verbeteringen doorgevoerd, want dat was toch wel nodig. Sainz en Verstappen waren uiteindelijk ook wel sneller, dus ik heb echt geluk gehad. Ik moet ook echt mijn huiswerk doen en ik hoop dat we nog wat kunnen verbeteren in aanloop naar de race, dus daar gaan we hard aan werken. Maar tot nu toe ziet het er allemaal goed uit, taak nummer één kan af worden gevinkt en we zien wel wat ons tijdens de race te wachten staat."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Aangepaste startopstelling Formule 1 GP Verenigde Staten 2024