Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Politie Monaco waarschuwt Nico Hülkenberg

Nico Hülkenberg is niet alleen werkloos, door de coronacrisis kan de in Monaco woonachtige coureur ook nog eens nauwelijks de deur uit en 's avonds al helemaal niet. “De politie houdt me in de gaten.”

Hulkenberg mexico vrijdag2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Waar zijn collega’s in ieder geval nog in het bezit zijn van een contract en wachten op groen licht om weer aan de start te mogen verschijnen (5 juli, Oostenrijk?), zit Nico Hülkenberg na zijn ontslag door Renault werkloos thuis. In een vraaggesprek met het magazine Auto, Motor und Sport geeft hij te kennen in ieder geval gezond te zijn. "Ik moet mijn best doen om de tijd te doden. Het is tijd van bezinning, om het normale leven te leren kennen. Het is een interessante ervaring."

De goed Nederlands sprekende coureur uit Emmerich (D) vertelt dat er in Monaco een avondklok geldt. "Je hebt nog steeds het echte leven in Duitsland. Hier is een avondklok van tien uur 's avonds tot vijf uur' s ochtends. Dit wordt ook heel nauwlettend nageleefd. De politie houdt me in de gaten, ik heb al een waarschuwing van ze gehad. Alleen supermarkten en apotheken zijn open. Je hebt gewoon niets te doen. Overdag kun je nog wel naar buiten, wandelen of in de zon zitten. Maar op een gegeven moment heb je alle routes in de stad wel gelopen. De mogelijkheden zijn zeer beperkt. Zeuren helpt niet. Gelukkig kun je via je telefoon en e-mail contact houden met de buitenwereld."

De Duitser, eerder in de F1 actief voor Williams, Force India en Sauber, heeft nog wel contact met een paar oud-collega’s, zo vertelt hij. "Ik zie ze zo nu en dan. Ik sms een beetje met Daniel Ricciardo toen het testen begon en heb onlangs getraind met Daniil Kvyat."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nico Hulkenberg

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde