Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Hulkenberg

Politie Monaco waarschuwt Nico Hülkenberg

Nico Hülkenberg is niet alleen werkloos, door de coronacrisis kan de in Monaco woonachtige coureur ook nog eens nauwelijks de deur uit en 's avonds al helemaal niet. “De politie houdt me in de gaten.”

Hulkenberg mexico vrijdag2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Waar zijn collega’s in ieder geval nog in het bezit zijn van een contract en wachten op groen licht om weer aan de start te mogen verschijnen (5 juli, Oostenrijk?), zit Nico Hülkenberg na zijn ontslag door Renault werkloos thuis. In een vraaggesprek met het magazine Auto, Motor und Sport geeft hij te kennen in ieder geval gezond te zijn. "Ik moet mijn best doen om de tijd te doden. Het is tijd van bezinning, om het normale leven te leren kennen. Het is een interessante ervaring."

De goed Nederlands sprekende coureur uit Emmerich (D) vertelt dat er in Monaco een avondklok geldt. "Je hebt nog steeds het echte leven in Duitsland. Hier is een avondklok van tien uur 's avonds tot vijf uur' s ochtends. Dit wordt ook heel nauwlettend nageleefd. De politie houdt me in de gaten, ik heb al een waarschuwing van ze gehad. Alleen supermarkten en apotheken zijn open. Je hebt gewoon niets te doen. Overdag kun je nog wel naar buiten, wandelen of in de zon zitten. Maar op een gegeven moment heb je alle routes in de stad wel gelopen. De mogelijkheden zijn zeer beperkt. Zeuren helpt niet. Gelukkig kun je via je telefoon en e-mail contact houden met de buitenwereld."

De Duitser, eerder in de F1 actief voor Williams, Force India en Sauber, heeft nog wel contact met een paar oud-collega’s, zo vertelt hij. "Ik zie ze zo nu en dan. Ik sms een beetje met Daniel Ricciardo toen het testen begon en heb onlangs getraind met Daniil Kvyat."

11 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto