Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Poll: Wie wordt de Racingnews365 coureur van de GP van Australië

Voor deze nieuwe rubriek kiezen we per Grand Prix vijf 'drivers of the day'. Deze coureurs sprongen voor ons positief in het oog. Jullie mogen kiezen wie de beste coureur van de Grand Prix was. De top drie krijgt punten en aan het einde van het jaar kijken we via een bijgehouden klassement wie 'Racingnews365 coureur van het jaar 2018' genoemd mag worden. Voor de Grand Prix van Australië hebben we gekozen voor Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Charles Leclerc en Kevin Magnussen.

Sebastian Ve ttel won de Grand Prix van Australië. Hij won deze inderdaad door het falen van de wheelguns van Haas en een daaruit voortkomende (Virtual) Safety Car, maar de Duitser staat wel onverwacht met 25 punten aan de start in Bahrein. Vettel verdedigde goed bij de start toen Max Verstappen aanviel en kon de snelheid van Lewis Hamilton daarna matchen. Ferrari had misschien wel de perfecte strategie, want toen er een Virtual Safety Car op de baan kwam, sloeg Vettel toe. De Duitser nam de leiding over van Lewis Hamilton. Toen de wereldkampioen de druk er vol op had staan, bleef Vettel kalm en kon hij zo de eerste race van het seizoen winnen. Lewis Hamilton was het hele weekend dominant. Vrijdag was hij twee maal de snelste en in de kwalificatie was hij oppermachtig. De kampioen van 2017 reed zijn ronderecord van vorig seizoen aan flarden en was maar liefst zes tienden sneller dan de nummer twee Raikkonen. Ook op zondag was hij vlijmscherp. Hij kwam als eerste uit de eerste bocht en had naderhand een prima snelheid. Dat Hamilton slechts tweede werd is botte pech. Hij antwoordde op de pitstop van Raikkonen en zag na een Safety Car verscheen ineens de auto van Vettel voor zich. Hamilton probeerde het nog wel, maar kon niet volop pressie zetten op Vettel omdat de Mercedes-motor kampte met koelingsproblemen.

Fernando Alonso behaalde een prachtige vijfde plaats voor het team van McLaren. Je zou als argument kunnen inbrengen dat hij niemand heeft ingehaald, maar de Spanjaard stond er wel. Zijn positiviteit bij de kwalificatie na een elfde positie was veelzeggend: hij heeft oprecht vertrouwen in het team en dat werd op de zondag beloond. Alonso profiteerde optimaal van de Safety Car, verdedigde goed toen Verstappen achter hem zat en evenaarde zo zijn beste resultaat sinds de Grand Prix van de Verenigde Staten in 2016. Charles Leclerc rijdt misschien wel in de slechtste auto van het veld, maar versloeg op de zaterdag twee coureurs van andere teams. Ook op zondag was hij sneller dan Stroll: Leclerc haalde de Williams-coureur in en hield de Canadees buiten beeld knap achter zich. De Monegask reed naar een mooie dertiende plaats en verschijnt hoogstwaarschijnlijk met veel vertrouwen aan de start in Bahrein. Kevin Magnussen is weliswaar niet gefinisht, maar de Deen reed toch een geweldige race. Zijn kwalificatie was al goed en hij versloeg teamgenoot Romain Grosjean. De vijfde startpositie werd zelfs een vierde plaats toen hij in de eerste bocht langs de buitenkant Max Verstappen passeerde. De snelheid was misschien niet podium waardig, maar Verstappen kon niet langs Magnussen komen. 'K-Mag' leek op weg naar een mooie vierde plaats, maar een falende wheelgun gooide roet in het eten. Kies jouw coureur van de race door te stemmen in onderstaande poll.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel