Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Poll: Zullen Red Bull en Verstappen ook blijven worstelen tijdens de GP van Canada?

Na de voor Red Bull niet goed verlopen GP van Monaco gaat het team de Grand Prix van Canada vol onzekerheid in. Hoe zullen Max Verstappen en Sergio Perez het gaan doen in Montreal?

Canada Start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Canada is misschien niet seizoensbepalend voor Red Bull, maar hoe het team herstelt van drie opeenvolgende races waar het de nodige problemen kende, kan wel de toon zetten voor de rest van het F1-seizoen.

Terwijl wordt verwacht dat het team van Max Verstappen en Sergio Perez sterk zal zijn tijdens de meer traditionele Grand Prix van Spanje (die wordt verreden na de GP van Canada), ziet de reis naar Montreal er op papier minder rooskleurig uit voor Red Bull.

De mix van bochten met lage snelheden en kerbstones die moeten worden bedwongen om de beste rondetijden neer te zetten, is geen mix die in het voordeel is van Red Bull. Maar als het team op het het Circuit Gilles Villeneuve ten minste competitief kan zijn, kan het met een gerust hart naar Barcelona afreizen, wetende dat het op circuits die niet zo geschikt zijn voor de RB20 de schade in het wereldkampioenschap kan beperken.

Kan Red Bull zich in Canada echter niet meten met McLaren en Ferrari, dan zal de onzekerheid en de druk op het team alleen maar toenemen. De grote vraag is dus: gaat Red Bull zijn vorm terugvinden in Noord-Amerika, of moet het voor de vierde race op rij de concurrentie van zich af zien te slaan?

Vul hieronder de poll in.

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"