Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2022

Populaire F1-race keert definitief terug op kalender: "Hebben die toezegging gekregen"

Australië lijkt helemaal klaar te zijn voor de eerste Formule 1 Grand Prix sinds 2019. CEO Andrew Westacott heeft van de overheid de garantie gekregen dat de populaire race door kan gaan.

australië 2019 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Albert Park in Melbourne heeft groen licht gekregen om daadwerkelijk de derde ronde van het wereldkampioenschap Formule 1 te organiseren. De overheid heeft daarvoor garanties afgegeven aan de organisatie van het evenement.

De Grand Prix is sinds 2019 niet meer doorgegaan vanwege de coranapandemie. Nu zijn er extra redenen tot enthousiasme als het circus terugkeert op het Melbourne Grand Prix Circuit. De baan is flink onder handen genomen. Het heeft een wat meer vloeiend karakter gekregen met op papier betere kansen om in te halen.

De GP staat gepland voor 10 april en alle onzekerheden over het doorgaan van de race lijken te zijn weggeëbd: "We hebben toezegging gekregen van de overheid van de staat Victoria dat het evenement doorgaat", zo liet CEO Andrew Westacott weten aan Speedcafe.com.

"De tickets gaan met nog tachtig dagen te gaan als warme broodjes over de toonbank. Alles is reeds gaande, alles wordt klaargemaakt en ik kan niet wachten om de beste coureurs in hun nieuwe auto's te verwelkomen op ons nieuwe circuit."

'Er wordt niet eens meer over gesproken"

Dat het evenement doorgaat betekent niet dat er met het oog op corona geen maatregelen getroffen worden. "Het zal tegen het normale aan schuren. We hebben auto's op de baan, nieuw vermaak ernaast en vier dagen lang muziek."

"Het blijft echter nodig dat iedereen waakzaam blijft en dat het publiek voor 100% is gevaccineerd. We zitten in een enorm park, bevinden ons grotendeels in de buitenlucht en verlangen intens naar grote evenementen. We werken dus samen met de overheid om er op toe te zien dat alles wat we doen ons in staat stelt volle tribunes te hebben."

Is er dan helemaal geen vrees meer voor bijvoorbeeld het last minute afgelasten van de race? Of misschien het rijden van de race zonder publiek? "Dat is totaal niet aan de orde. Australië is dat stadium voorbij, net als de staat Victoria."

"Als je kijkt naar de huidige besmettingsaantallen en dat soort dingen, dan zijn we verder dan enkel het houden van evenementen achter gesloten deuren. Dat speelt voor ons dus niet. Er wordt niet eens over gesproken, dat terwijl dit vorig jaar en het jaar ervoor nog de norm was."

Bekijk hieronder de trailer van wat men down under 'de gloednieuwe Grand Prix van Australië' noemt:

Ook interessant:

Dit gebeurt er met de oude F1-wagens van Verstappen en collega's

Wat gebeurt er met alle auto's, waaronder de titelwinnende Red Bull van Verstappen, nu deze niet meer worden gebruikt als race-wagens? We zochten het uit.

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken