Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Populaire 'helmet-cam' zorgt voor nieuwe zorgen F1-teams

De Formule 1-fans waren blij verrast toen op Spa-Francorchamps de helmet cam opnieuw werd geïntroduceerd. Fernando Alonso nam ons mee door Eau Rouge, en op Monza was het George Russell die de camera mee de cockpit in nam. Gaaf voor de fans, maar voor de teams kleeft er wel een nadeel aan.

Russell Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Het is Williams' Head of Verhicle Performance Dave Robson die toegeeft dat men wel wat zorgen had over het inzetten van de helmet cam in de helm van George Russell tijdens de Grand Prix van Italië.

"Ideaal is het vanuit ons oogpunt niet", aldus Robson ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Maar daar staat tegenover dat als mensen het interessant en leuk vinden, het bij de sport hoort. Als ik moest kiezen waar ik een camera zou plaatsen, zou dat niet mijn eerste keuze zijn, maar als mensen het gaaf vinden, is het oké, denk ik."

Het bezwaar dat je als team er tegen kan hebben, is dat de camera altijd op het stuur gericht zal zijn. Het stuur is de eerste informatievoorziening van de coureur en dus kan daar gevoelige informatie op te zien zijn. Mede daardoor gebruikte Alpine het op Spa enkel tijdens vrije trainingen, terwijl Williams besloot de camera het hele weekend in de helm te laten zitten.

In de Formule E, waar we de camera al op meer regelmatige basis zagen, wordt het onderste deel van het beeld geblurd, zodat de informatie op het stuurwiel niet zichtbaar is voor de concurrent. In de Formule 1 kiest met daar dus (nog) niet voor. Mocht Williams desondanks opnieuw gevraagd worden de camera in te zetten in één van de volgende races, dan zal men dat ondanks de bezwaren graag weer doen, zo geeft Robson aan.

"We hebben erover gediscussieerd of we het dan enkel in trainingen wilde inzetten, maar de Formule 1 ziet het natuurlijk graag tijdens alle sessies. Het installeren is geen probleem en zorgt los van wat zichtbaar is op het dashboard niet voor problemen of nadelen. Dus als het goed voor de sport, zetten wij het graag weer in."

Ook interessant:

Max Verstappen had nooit een straf mogen krijgen

Verstappen en Hamilton die een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun rivaliteit. McLaren dat schittert op Monza als in de hoogtijdagen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk hebben bijna te weinig tijd om alles te bespreken in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt