Porsche bevestigt interesse in Formule 1

05 sep. 2017 12:15 Ruud Dimmers 0 reacties
De kans dat Porsche actief wordt in de Formule 1 wordt steeds groter. Het sportautomerk woonde recent vergaderingen bij over de F1-motoren die vanaf 2021 gebruikt gaan worden en is positief over het verloop daarvan.

Porsche blij met gesprekken over nieuwe motorformule

In de nieuwe motorformule moet de V6 behouden blijven en worden de motoren uitgerust met een dubbele turbo. Daarnaast verdwijnt er veel van de complexe hybride technologie, waardoor de motoren minder duur worden.

Lutz Meschke van Porsche was dit weekend aanwezig tijdens de GP van Italië en sprak ook daar nog met diverse partijen. Hij bevestigde de concrete interesse in de Formule 1.

"De F1 kan de juiste plek zijn voor Porsche in de autosport. De vergaderingen over de samenstelling van de nieuwe motoren verlopen naar onze wens", laat hij Motorsport-Total weten.

"Formule E wordt belangrijk voor Porsche, maar we denken zeker na over Formule 1."

Daar heeft het niet de intentie om een eigen team op te zetten, maar denkt het merk na over toetreding als motorleverancier in samenwerking met een (top)team. Daarbij wordt vaak de naam van Red Bull Racing genoemd, dat zit te springen om een onafhankelijke motorleverancier.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen