© Porsche

Nieuwsoverzicht

Porsche: 'Formule E heeft de toekomst'

20 aug. 2017 14:30 Wanda Bisschop 1 reacties
Nadat eerder Mercedes al bekend maakte de overstap te maken van de DTM naar de Formule E gaat ook Porsche haar geluk beproeven in de Formule E. Porsche neemt daarmee afscheid van de LMP1 klasse en begint met een nieuw team aan het grote Formule E avontuur.

Porsche ziet volop mogelijkheden in de Formule E

Tot ieders verrassing was daar ineens de aankondiging van Porsche dat ze gingen stoppen met de LMP1 klasse. Een nieuw avontuur in de Formule E lonkt en hoofd Research & Development, Mark Steiner, verduidelijk aan F1.com de beweegredenen van Porsche voor deze plotselinge overstap.

"Een dergelijke strategische overstap maken we echt niet alleen vanwege de marketing waarde. We stappen echt niet in de Formule E als we dachten dat het slechts een trend voor de korte termijn is."

Volgens Steiner is de Formule E een interessante ontwikkeling voor Porsche.

"Wij hebben inmiddels inzage gehad in de technische route die de Formule E in wil slaan. Het reglement wordt opener en daarnaast zijn de geplande ontwikkelingen erg interessant. Deze klasse slaat echt een hele interessante richting uit."

"Je moet hierbij denken aan de achteras van de elektrische motor, het batterijbeheer en de grotere vrijheid die de teams gaan krijgen. Op korte termijn wordt verwacht dat de teams een betere batterij mogen gebruiken waardoor de auto's tijdens een race niet meer hoeven te worden gewisseld. Ook brake-by-wire wordt geïntroduceerd. Kortom, ontwikkelingen die het voor ons interessant maken."

In 2019 maakt Porsche haar debuut in de Formule E klasse.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen