Porsche werkt aan zeer efficiënte motor

09 aug. 2017 10:20 Ruud Dimmers 0 reacties
Autofabrikant Porsche volgt de ontwikkelingen in de Formule 1 op de voet. Achter de schermen werkt een team van engineers druk aan de ontwikkeling van een nieuwe motor die 'zeer efficiënt' is.

Porsche werkt aan een 'zeer efficiënt' motor concept

Porsche houdt de specialisten van het LMP1 (Le Mans) team bij elkaar, wat voer voor speculatie is dat het team zich voorbereidt op een rentree in de Formule 1. De fabrikant keerde de LMP1 recent de rug toe.

"We hebben al deze mensen nodig voor de toekomst. Het LMP1 team is fantastisch en bestaat uit zeer gemotiveerde mensen en beschikt over erg veel kennis," laat Michael Steiner van Porsche aan Auto Motor und Sport weten.

"Het is daarom belangrijk om een concreet plan te hebben voor onze engineers, monteurs en zelfs onze coureurs."

Porsche nam recent deel aan de vergadering van de F1 stategy group over de toekomst van de Formule 1. Daarin stond de nieuwe motorformule voor 2021 centraal.

"Net als andere fabrikanten hebben we de uitnodiging van de FIA geaccepteerd om te discussiëren over de toekomst van de Formule 1 motoren."

"Ons team in Weissach is niet bezig met het ontwikkelen van een Formule 1 motor op dit moment, maar ze werken wel aan een zeer efficiënte motor, waarvan nog niet vaststaat waar we deze in kunnen zetten."

Nu Porsche gestopt is met de LMP1 zijn er buiten de Formule 1 om maar weinig toepassingsmogelijkheden voor een dergelijke krachtbron. Het lijkt er daarom ook sterk op dat de autofabrikant wacht op de definitieve samenstelling van de motorformule voor 2021 en tot die tijd haar team bij elkaar houdt.

Porsche wordt al langere tijd genoemd als mogelijke motorleverancier voor Red Bull.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen