Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Positieve Hamilton zit nog niet op 'roze wolk': "Maar we hebben een oplossing gevonden!"

Lewis Hamilton pakte in Spanje na dertien races eindelijk weer eens een podium. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen heeft Mercedes eindelijk de weg omhoog gevonden en kan zijn team de positieve energie wel gebruiken.

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De laatste paar races heeft Mercedes eindelijk weer zicht op de bovenste plaatsen. In Canada had Russell de overwinning in handen, maar moest hij het uiteindelijk doen met de derde plaats. Ook in Spanje bereikte Mercedes het podium. Dit keer was het Lewis Hamilton die de trofee in ontvangst mocht nemen. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen geeft de huidige vorm vertrouwen voor de rest van het seizoen.

"Uiteraard", aldus Hamilton tegenover onder meer RacingNews365, wanneer hem gevraagd wordt of de podiumfinish van afgelopen weekend hem een boost in vertrouwen geeft. "Vooral omdat we zo lang niet in staat waren om voor zeges te vechten. Ik denk niet dat het team op een roze wolk zit, maar het geeft wel energie nu we weten dat we eindelijk de juiste weg hebben ingeslagen."

"De energie op de fabriek is zeker gestegen. En voor mij voelt het ook heerlijk om terug te zijn in een competitieve positie. Daar wil ik nu aan verder bouwen, maar we moeten onszelf niet voorbij lopen."

Problemen met de banden

Toch zit één ding nog altijd niet lekker bij Hamilton. Afgelopen weekend was een van de eerste keren dit seizoen dat de Brit zijn teamgenoot wist te verslaan in de kwalificatie. Het verschil was extreem klein, maar Hamilton stond eindelijk weer een keer voor Russell. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen hebben zijn problemen in de kwalificaties vooral met één aspect te maken: "Bij analyses over waar we kunnen verbeteren, hebben we input nodig van het team."

"Maar het ligt, heel simpel gezegd, aan de banden. We proberen ons te focussen van sessie naar sessie, maar zeker wanneer we in de kwalificatie aankomen, veranderen er dingen. De auto is uiteraard lichter en je gebruikt je DRS meer. Maar de tijd gaat het uitwijzen. Ik denk dat we een oplossing hebben gevonden, die we nu moeten uitproberen en daar op verder bouwen."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
FIA Stewards vellen oordeel over incident Verstappen