Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull-Ford

Potentiële reddingsboei voor Perez bij Red Bull bekent kleur

Sergio Perez is in 2024 nog Red Bull-coureur, maar aan het einde van het seizoen loopt zijn contract af. Hij zal moeten presteren om zijn zitje te behouden, maar wellicht dat Ford hem de helpende hand kan reiken.

XPB 1258177 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull en Ford slaan (op papier) per 2026 de handen ineen, maar natuurlijk begint de samenwerking al eerder. Ford zal als technisch partner van Red Bull Racing en Red Bull Powertrains een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van in ieder geval de hybride-onderdelen van de nieuwe motoren.

Mogelijk is de komst van Ford met name goed nieuws voor Sergio Perez. De Mexicaan zal zich moeten bewijzen om zijn Red Bull-stoeltje na 2024 te behouden, maar mogelijk kan Ford binnen de Red Bull-organisatie een lans breken voor de Mexicaan. Men is zeer gecharmeerd van Perez, iets wat eens te meer duidelijk werd tijdens de Ford Performance Season Launch afgelopen donderdag. Daar was Perez bij aanwezig.

Als tijdens die launch Ford-CEO Jim Farley gevraagd wordt of de comeback in de F1 voor meer Ford-klanten zal zorgen, wijst hij al snel naar de Mexicaan. "Ja, kijk maar eens naar wat er met de Formule 1 gebeurd is in de Verenigde Staten. Het is ontploft!"

"We denken dat er een diversiteit aan jongeren, die nu misschien nog niet zo bekend zijn met het merk Ford, van onze producten zullen houden. En kijk eens naar Checo! Ik bedoel maar, we wil er nu niet met hem geassocieerd worden?" "En wie wil er nu niet met Ford geassocieerd worden?", zo kaatst Perez direct de bal.

Als Perez een belangrijke naam en populaire naam is voor de Amerikaanse markt, dan kan Ford er zomaar eens op aandringen om Perez vooral te behouden voor het team. Ford zal echt niet de laatste stem hebben in het geheel, maar wie weet of de Amerikaanse gigant bij twijfel het voordeel net de kant van Perez op kan doen vallen.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Lewis Hamilton verklaart mislukte kwalificatie: "Niet leuk om mee te rijden"