Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Power unit Mercedes stond tijdens de eerste race nog in de veilige modus'

Het is alweer bijna een week geleden dat Valtteri Bottas verrassend de eerste Grand Prix van het jaar wist te winnen. Veel tijd om te genieten is er echter niet voor de Fin, volgend weekend staat namelijk alweer de race in Bahrein op het programma. In Italië doen de geruchten de ronde dat het team van Mercedes daar pas de kracht van de power unit volledig zal gaan benutten.

Onderzoek van de Corriere dello Sport wijst uit dat het team zelfs tijdens de race nog angst had voor het team van Ferrari. Zo werd besloten om Hamilton vroegtijdig naar binnen te halen, zodat de Duitsers zeker wisten dat ze voor Vettel weer de baan op zouden komen. Na afloop van de Grand Prix was de verbazing binnen het Mercedes-team dan ook groot, toen bleek dat zowel Vettel als Leclerc op bijna een minuut achterstand eindigden van Bottas.

Voor de teamleden van de ‘Silver Arrows’ was de verbazing vooral groot doordat men binnen het team wist dat de power unit nog in de veilige modus stond. Het is bekend dat voor teambaas Toto Wolff het glas immer half leeg is in plaats van half vol. De Oostenrijker wilde dan ook geen enkel risico nemen en besloot voorafgaand aan het seizoen dat de power unit tijdens de eerste race nog niet het volledige vermogen mocht leveren. Tijdens de Grand Prix van Bahrein, of die in China, zal het team volgens de bovengenoemde Italiaanse krant de kracht van de power unit echter wel volledig gaan benutten.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'