Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Prachtige pole position Raikkonen, Max Verstappen vijfde bij kwalificatie GP Italië

De kwalificatie voor de Grand Prix van Italië was ongekend spannend. Hamilton, Vettel en Raikkonen gaven elkaar niets toe. Uiteindelijk was het Raikkonen die aan het langste eind trok en Vettel die een complete eerste Ferrari-startrij verzorgde.

Onder de dreiging van regen begon de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. Decor vormde het supersnelle circuit van Monza. In het eerste deel van de kwalificatie ging het voornamelijk om de strijd achteraan. Op het powercircuit is motorvermogen van zeer groot belang en het was dan niet verrassend dat zelfs het achterhoedeteam van Williams door de Mercedes-motor naar voren kwam.

Vooraan waren het de beide Ferrari's die het veld aanvoerden, op gepaste afstand gevolgd door de beide Mercedessen. Verstappen ging eenvoudig als zesde door naar Q2 op acht tienden van Vettel. Voor Vandoorne was het wederom een dramatische kwalificatie met een twintigste en laatste positie. Afvallers in Q1: Perez, Leclerc, Hartley, Ericsson en Vandoorne.

In Q2 werd het tempo aan kop verder opgevoerd. Vettel en Hamilton doken als eerst de 1.19 in en gaven elkaar niets toe. Verstappen ging als vierde toe op zeven tienden achterstand. Voor de laatste posities in de top 10 was het ongekend spannend. :amce Stroll en Pierre Gasly wisten heel knap door te dringen tot Q3 e Afvallers in Q2: Magnussen, Sirotkin, Alonso, Hulkenberg en Ricciardo die niet in actie kwam. Met de zeer kleine verschillen aan kop werd Q3 ongekend spannend. Kon Vettel de Tifosi voor het eerst sinds 2010 weer een pole position bezorgen? In de eerste run was het Hamilton die één tiende sneller was dan Raikkonen en Vettel. Verstappen noteerde de vijfde tijd op liefst 1,2 seconden van Hamilton en start morgen vanaf de derde rij. In de slotminuut stond het publiek op de banken en probeerden de mannen uit de top drie er de laatste duizendsten uit te persen. Kimi Raikkonen trok aan het langste eind met een 1.19,119 en bleef teamgenoot Vettel en Hamilton voor.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024