Prachtige tentoonstelling over F1-legende Michael Schumacher geopend

16 jun. 2018 10:55 Ruud Dimmers 0 reacties
Een unieke tentoonstelling van Michael Schumacher is nu te zien in Keulen. F1-liefhebbers kunnen hun ogen uitkijken bij meer dan 200 items uit de carrière van deze legendarische coureur.

Michael Schumacher collection te zien in Keulen

Michael Schumacher is de succesvolste Formule 1-coureur aller tijden. Sinds zijn zware ski-ongeval in december 2013 knokt de Duitser voor zijn herstel, maar is hij nooit meer in de openbaarheid verschenen. Als eerbetoon aan en bedankje voor zijn fans, is de 'Michael Schumacher Private Collection' tentoongesteld op de historische luchthaven Butzweilerhof in Keulen.

In totaal zijn er 200 items te zien, waaronder 16 auto's, 50 trofeeën en 25 helmen. Het betreft daarbij items uit de carrière van Schumacher, van het prille begin van Schumachers carrière in de karting, de successen in de Formule 1, tot en met zijn laatste meters voor Mercedes.

Schumachers manager Sabine Kehm verwacht veel publiek. "Ik denk dat het veel bezoekers zal aantrekken." 

De tentoonstelling is gratis als bedankje richting de racefans. "Michael vond het altijd geweldig om mensen gelukkig te maken en hij genoot ervan als hij blije mensen om zich heen zag", laat Kehm weten aan Motorsport-Total.com.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen