© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Prachtige zege Ricciardo, foutenfestijn Verstappen in China

Daniel Ricciardo heeft op fraaie wijze en dankzij een tactische meesterzet van Red Bull de Grand Prix van China gewonnen. Max Verstappen kreeg dezelfde kansen, maar gooide door een aantal eigen fouten zijn eigen glazen in en werd vijfde.

Verstappen vergooit kans op zege in China

De race gaat voor China-begrippen opvallend clean van start. Iedereen overleeft schadeloos de eerste ronde, hoewel Kimi Raikkonen met twee plaatsen verlies wel even wat pijn lijdt. Het zijn Valtteri Bottas en Max Verstappen die aan hem voorbij komen, waarbij laatstgenoemde ook Lewis Hamilton passeert.

De onderlinge verschillen tussen de mannen aan kop lopen snel op tot een seconde of meer. Van gevechten aan kop is in ieder geval tot aan de eerste pitstops geen sprake. Daarachter zijn het Fernando Alonso en Romain Grosjean die wat met elkaar bakkeleien, terwijl Nico Hulkenberg na zijn eerste stop als een warm mes door de boter snijdt.

De Red Bulls openen in de top zes de dans om de pitstops. De ultrasofts worden bij zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo vervangen door de medium-compound. Een ronde later volgt Hamilton, die naar diezelfde hardste compound wisselt. Ferrari wacht het langst en verliest daarmee de leiding van Vettel aan Bottas.

Raikkonen rijdt sowieso bizar lang door, waardoor zijn achtervolgers hem op verser rubber snel naderen. Raikkonen houdt Bottas even flink op, waardoor Vettel direct in de versnellingsbak van Bottas kan duiken. Tezamen gaan ze Raikkonen voorbij. De ondankbare taak van Kimi zit erop, waarna hij direct alsnog wisselt naar de mediums.

Alle bestaande strategieën kunnen echter de prullenbak in als de Toro Rosso's elkaar van de baan af rijden, waarvoor de safety car de baan op wordt geroepen. De Red Bulls wisselen in de pits direct naar een setje nieuwe softs, als enige team uit de top zes.

Op de zachtere compound kan Red Bull voor het eerst in de race écht aanvallen. Ricciardo maakt korte metten met Raikkonen, terwijl Verstappen de druk erop houdt bij Lewis Hamilton, die hem tijdens zijn extra ingelaste pitstop voorbijging. Een eerste aanval eindigt in tranen als Verstappen via de vuile lijn de baan even verlaat en teamgenoot Daniel Ricciardo voorbij ziet komen.

Ricciardo neemt de aanvallende rol van Verstappen achter Hamilton over en laat zien dat het wel kan als je even wacht op een DRS-stoot op het rechte stuk. Verstappen volgt twee ronden later met een cleane uitremactie in bocht zes.

Red Bull is on fire! Daniel Ricciardo heeft nul problemen met Sebastian Vettel en opent de jacht op leider Valtteri Bottas. Max Verstappen wil mee, maar in de hairpin verslikt Verstappen zich in Vettel als hij in een te klein gat duikt, tegen Vettel aan glijdt, en met de Duitser samen achterstevoren draait. Wéér moet Verstappen overnieuw beginnen.

Daniel Ricciardo is echter ontketend en foutloos. In dezelfde bocht waar Verstappen Hamilton passeerde, wringt de Australiër zijn RB14 voorbij de Mercedes van Bottas. Hij soleert fraai naar de zege. Op het podium krijgt hij gezelschap van Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen. Sebastian Vettel valt door de de touche met Verstappen terug naar de achtste plaats. Max Verstappen rijdt nog wel fraai voorbij Hamilton, maar finisht dankzij een tijdstraf van tien seconden achter de Brit op P5.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen