© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Prachtreeks Hamilton tot einde gebracht door uitvalbeurt

04 jul. 2018 14:10 René Oudman 1 reacties
“Oh no, no!” Wie herinnert zich de Grand Prix van Maleisië 2016 nog? Lewis Hamilton ging ruim aan de leiding, toen plots zijn Mercedes-motor de geest gaf. In plaats van 25 punten scoorde de Brit er precies nul, om aan het einde van de jaargang vijf schamele puntjes tekort te komen ten opzichte van stalmaat Nico Rosberg.

Sinds het voor Hamilton-fans hartverscheurende moment op Sepang liep het echter op rolletjes – na het drama in Maleisië viel Hamilton nimmer uit. Het seizoen 2016 werd besloten met een derde plaats (Japan) en vier achtereenvolgende overwinningen. Vorig jaar scoorde Hamilton in iedere wedstrijd punten, zijn slechtste resultaat was een negende plaats in Mexico. Ook in 2018 was de Britse superster elke keer in de top tien te vinden – drie zeges, een tweede plaats, twee derde plaatsen en P5 in Canada vulden zijn resultatenlijst tot aan de GP van Oostenrijk.

Drieëndertig achtereenvolgende finishes leverden Hamilton een record op, eentje die hij moet delen met voormalig Formule 1-coureur Nick Heidfeld. De Duitser kwam in dienst van BMW Sauber tussen 2007 en 2009 eveneens in 33 opeenvolgende Grands Prix over de eindstreep, al moet daarbij worden vermeld dat Heidfeld niet altijd punten scoorde

Door het uitvallen van Hamilton in Oostenrijk blijft de reeks staan op 33 finishes op rij en zodoende blijft ook Heidfeld in de boeken staan. De eerstvolgende die een gooi naar het record kan doen is Sebastian Vettel – van het huidige veld is de Duitser degene die de meeste achtereenvolgende finishes op zijn naam heeft staan.

Vettel moest in Japan 2017 voor het laatst voortijdig de strijd staken, om sindsdien altijd de meet te bereiken. Inmiddels heeft Vettel dertien finishes op rij: de Ferrari-coureur zal dus de komende 21 Grands Prix uit moeten rijden om het record dat Hamilton en Heidfeld delen, over te nemen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen