Prema Racing Team droomt van overstap naar de Formule 1

21 aug. 2017 16:20 Ruud Dimmers 0 reacties
Het gerenommeerde en zeer succesvolle Prema Racing droomt van een overstap naar de Formule 1. De renstal behaalde diverse titels in alle raceklassen onder de F1, maar de overstap naar de koningsklasse van de autosport is er nog niet van gekomen.

Rosin: 'Verandering in de kostenstructuur van de Formule 1 is nodig'

Teambaas Rene Rosin laat weten dat het een droom is om uit te komen in de Formule 1, maar wel een lastige droom.

"Formule 1 is voor ieder team een droom, niet alleen voor de coureurs maar ook voor de engineers. Ik weet dat het een lastig te verwezenlijken droom is," laat hij Motorsport.com weten.

"Er moeten eerst veranderingen worden doorgevoerd in de structuur van de F1. Het hangt ervan af hoe de serie georganiseerd wordt. Als teams straks een klantenauto in mogen zetten wordt het mogelijk voor ons."

Rosin is realistische en weet dat Formule 1 momenteel niet aan de orde is. De kosten zijn gigantisch en ieder team moet zelf zijn auto ontwikkelen.

"Op dit moment is het niet mogelijk, maar er moet een plan voor worden opgesteld waarop een akkoord moet komen en wat doorontwikkeld moet worden. Hetzelfde geldt voor de regels."

Momenteel komt Prema uit in de Formule 2 waar Ferrari-junior Charles Leclerc hard op weg is om de titel te behalen. Volgens Rosin verdient hij een stoeltje in de Formule 1.

"Ik vind dat ze hem een kans moeten geven in de Formule 1. Anders zou het echt zonder zijn van de juniorklassen. Wat is de logica van de Formule 1 als we de beste talenten geen kans kunnen geven? 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen