© Sauber F1 Team

Nieuwsoverzicht

'Presentatie Charles Leclerc bij Sauber aanstaande'

23 sep. 2017 15:00 Ruud Dimmers 0 reacties
De komst van Charles Leclerc bij Sauber lijkt in kannen en kruiken te zijn. Motorleverancier Ferrari mag in 2018 één coureur onderbrengen bij de Zwitserse renstal. Marcus Ericsson is allerminst zeker van zijn positie in 2018.

Sauber praat komende dagen met Ferrari

Sauber-teambaas Cederic Vasseur wil niet bevestigen dat de deal al rond is. Wel geeft hij aan dat er de komende dagen met Ferrari gesproken wordt over de coureurs voor 2018. Veel bronnen melden dat Charles Leclerc al zeker is van zijn zitje.

De Monegask krijgt dit seizoen in vier vrije trainingen de kans om te wennen aan de Formule 1. Sauber geeft hem op de vrijdagochtend van vier GP-weekends de kans om in hun bolide te rijden.

"De komende dagen bespreken we de line-up met Ferrari. De afgelopen weken stonden in het teken van de levering van onze motoren. Het was zaak om ons technisch partnership zo snel mogelijk af te ronden. We wilden daarin de rijderskeuze niet mengen. Dat zou teveel vertraging hebben opgeleverd, maar nu is de tijd om daarover te praten", laat Vasseur aan Auto Motor und Sport weten.

Diverse kanalen melden dat Charles Leclerc in het weekend van de GP van Maleisië gepresenteerd wordt als coureur bij Sauber voor het volgende seizoen. Wat er met Marcus Ericsson en Pascal Wehrlein gaat gebeuren is nog onbekend. Vasseur is wel duidelijk dat Ericsson niet zeker is van zijn plaats.

"We hebben over hem nog geen beslissing genomen. Het zou een slechte keuze zijn om een team om een coureur heen te bouwen, puur omdat die een relatie heeft met de eigenaren. We moeten ook eerlijk zijn tegenover Marcus. Het zal tijd kosten om Sauber te veranderen."

"Dat vergt geduld en veel coureurs denken niet al te ver vooruit. Ze willen resultaten zien in de volgende race en niet pas in de jaren daarna. Mocht hij volgend jaar om de podiumplaatsen willen strijden dan heeft hij bij Sauber een probleem. We bespreken zijn toekomst met de eigenaren en kijken dan wat het beste voor Marcus en het team is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen