Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Prestaties Perez onder vergrootglas: "Hoe kunnen we huidige vorm verbeteren?"

Gaan we eindelijk weer eens een goed raceweekend zien van Sergio Perez? In Miami (5 mei) was de Red Bull-coureur voor het laatst dicht bij een podiumplek. Vooruitkijkend naar de GP van Hongarije van komend weekend is Perez kritisch op zijn eigen prestaties.

Perez wet FP3 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Sergio Perez ook rijdt deze weken, zijn prestaties liggen onder een vergrootglas. Ondanks een nieuw contract dat hem (normaal gesproken) nog twee jaar aan Red Bull verbindt, is de druk op de Mexicaan enorm. In de laatste vijf races reed hij slechts tweemaal in de punten en bij de laatste GP, die van Groot-Brittannië, zorgde een blunder in de kwalificatie ervoor dat hij niet verder kwam dan P17.

"Het is goed geweest om na de GP van Groot-Brittannië wat langer de tijd te hebben. Het kan soms heel belangrijk zijn om even weg te zijn van het circuit. Terwijl ik tijd met mijn familie heb doorgebracht en hard heb getraind, ben ik ook in de fabriek geweest met mijn team, op de simulator", kijkt Perez even terug.

"We analyseerden hoe we deze huidige vorm kunnen verbeteren. We werken altijd samen aan oplossingen en dat is wat we hebben gedaan. Werken als een team om dingen te overwinnen", zegt Perez die afgelopen weekend net als teamgenoot Max Verstappen op het Goodwood Festival of Speed te bewonderen was. 

"Ik denk dat je op zo'n moment als bij het Goodwood Festival of Speed op zondag kunt zien hoe speciaal Red Bull Racing is. Onze geschiedenis zo duidelijk zien, herinnert je eraan hoeveel we hebben bereikt en hoeveel we nog moeten bereiken."

Ook interessant:

Na een weekje rust dendert de Formule 1 weer door met de Grand Prix van Hongarije! De Hungaroring staat garant voor spektakel en is dit jaar extra belangrijk wegens de pikorde van de afgelopen weken. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zien een cruciale test voor Max Verstappen en Red Bull en vertellen je er alles over in een kakelverse aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'