Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Probleemloze shakedown voor Verstappen in Red Bull-Honda

Max Verstappen maakte vandaag zijn eerste meters in de Red Bull-Honda RB15. Als decor daarvoor fungeerde het circuit van Silverstone.

Volgens teamadviseur Helmut Marko beleefden Verstappen en het team een probleemloze dag. In totaal mochten er op deze promotionele filmdag voor het team maximaal honderd kilometers worden afgelegd, zoals voorgeschreven door de reglementen. Marko is na afloop van deze zogeheten shakedown enthousiast over het nieuwe seizoen: "We zijn ervan overtuigd dat we een grote stap voorwaarts hebben gezet. Het is weer een typische Adrian Newey-auto, maar alles is goed afgestemd met Honda, inclusief de koeling. De auto kende een probleemloos debuut", zo laat hij aan AutoBild weten.

"Er heerst binnen het team een euforische stemming. Iedereen is optimistisch en de Honda-motor presteert nu al beter dan de Renault-motor." Met die uitspraak geeft Marko nog een trap na richting voormalig motorleverancier Renault. "De cijfers die we hebben gezien stemmen ons erg positief. Bovendien beschikken we nu voor het eerst over een party modus!" Vanaf 18 februari zien we Max Verstappen en Pierre Gasly in actie tijdens de testdagen op het circuit van Barcelona. RacingNews365 is gedurende beide testweken op locatie aanwezig en zal uitgebreid verslag doen van de wintertests.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"