Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Problematische training voor Max Verstappen, flinke crash Hartley

Max Verstappen kende een slechte generale tijdens de derde training. De Nederlander kwam nauwelijks de baan op door technische problemen. Aan kop was het Lewis Hamilton die nipt sneller was dan teamgenoot Valtteri Bottas.

De derde vrije training vormde de laatste kans voor alle F1-coureurs om hun auto zo optimaal mogelijk af te stellen voor de kwalificatie en de race. Het team van Mercedes nam daarbij het voortouw. Op de soft compound banden doken ze als eerste on der de 1.18. Ferrari wist op de zachtere supersoft banden niet in de buurt te komen van de snelle tijden van Mercedes in het eerste deel van de sessie. De beide Red Bull kozen verrassend genoeg voor runs op medium banden, waarbij Ricciardo slechts enkele tienden toegaf op de Ferrari's die met twee compounds zachter onderweg waren. Max Verstappen reed maar een getimede ronde op de medium banden. In zijn tweede snelle ronde schoot hij even rechtdoor in de eerste bochtencombinatie.

In de slotfase van de training kwamen alle coureurs in actie op de supersoft band die ook gebruikt wordt tijdens Q3 tijdens de kwalificatie. De algehele verwachting is dat de topteams in Q2 gaan rijden op de soft band, waardoor ze de race op deze band mogen starten en met een eenstopper (wissel naar medium) uit kunnen rijden. Sebastian Vettel dook als eerste onder de snelste tijd van Hamilton op een nieuwe set supersofts, maar Mercedes antwoordde direct. Hamilton ging naar een 1.17,281 en was daarmee een tiende sneller dan Bottas en twee tienden dan Vettel. Max Verstappen stond lang in de pits en kwam niet verder dan vijf ronden. Een elektronisch probleem zorgde ervoor dat de Nederlander niet meer in actie kwam tijdens de derde training. Vooraan was het Hamilton die de training als snelste afsloot voor Bottas en Vettel. De sessie kwam voortijdig tot een einde na een flinke klapper van Brendon Hartley. De Toro Rosso was compleet afschreven. Het was een eigen fout van Hartley die met een wiel door het gras reed en vervolgens hard crashte.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'